Nazomer weekend op komst

Kitzbühel Schwarzsee Wilderkaiser Topfoto

Nazomer weekend op komst

De nazomer is nog maar net verdreven, of een nieuwe bel met warme lucht is onderweg naar Oostenrijk. Hierdoor kunnen we ons verheugen op een prachtig zonnig weekend met heerlijk nazomerweer. Op zondag zal het kwik zelfs plaatselijk richting de 30 graden stijgen.

Vandaag is er echter nog geen sprake van nazomer. Met een noordenwind worden enkele buien vanuit Duitsland aangevoerd. Tussen deze buien door schijnt de zon regelmatig, maar meestal wordt de lucht gedomineerd door bewolking. Naarmate de middag vordert, wordt het droger en breekt de zon vaker door. De temperaturen blijven bescheiden, met maximaal 17 tot 22 graden, wat frisser is dan wat we de laatste tijd gewend waren.

Morgen wordt opnieuw warmere lucht aangevoerd. Zeker in oostelijk Oostenrijk lijkt het wel echt nazomer te zijn; hier schijnt de zon volop en stijgen de temperaturen tot maximaal 22 tot 24 graden. In het westen van het land, vanaf Vorarlberg over Tirol naar Karinthië, is de atmosfeer echter aanzienlijk instabieler. Na een vriendelijke ochtend beginnen hier aanzienlijke stapelwolken te ontstaan. Uiteindelijk zullen deze wolken in de loop van de middag uitgroeien tot buien, soms gepaard gaand met onweer.

Zaterdag is het overal weer fraai nazomer weer met geregeld veel ruimte voor de zon. Af en toe kunnen er wel velden met hoge bewolking verschijnen, maar neerslag blijft uit. Het kwik zal onder invloed van een zuidenwind stijgen naar 24 tot 28 graden.

Op zondag zal de zon nog vaker en intenser schijnen. Bovendien zal de temperatuur verder stijgen, en in de lagere dalen kan het zelfs weer tropisch warm worden. Kortom, dit belooft zwembadweer te worden, en dat allemaal in de tweede helft van september.

Ook na het weekend blijft het aan de warme kant, maar lagedrukgebieden vanuit het westen dienen zich aan. Het wordt mogelijk later in de week een komen en gaan van storingen.

Jeroen Elferink

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Mesnerwirt Westendorf

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×