Compleet nazomer dit weekend met veel zon

Net als de vorige nacht heeft het ook afgelopen nacht gevroren in de meeste Oostenrijkse dalen. De nachten zijn tenslotte al bijna 12 uur lang, dus lang genoeg om onder een heldere hemel flink af te koelen. Toch is het dit weekend warm zomerweer, met hoge temperaturen voor medio/eind september.


Vandaag is dan ook de koude nacht en ochtend snel vergeten. De zon is er al vanaf opkomst goed bij en schijnt de hele dag uitbundig. Daarbij stijgt de temperatuur naar zomerse waardes van 20 tot 25 graden. Lokaal is 26 graden mogelijk. De 26 graden zien we opnieuw in het Inntal. Dit dal is vaak warmer in dit jaargetij door lokale föhn effecten.

Komende avond en nacht blijft het helder. In een enkel dal zal wat nevel of mist ontstaan. Onder een heldere hemel wil het opnieuw flink afkoelen. Toch zitten we in zachtere lucht en komen we van een hoger maximum af. Hierdoor zien we temperaturen die meest tussen de 4 en 9 graden uitkomen.


Morgen volgt een kopie van vandaag. De temperatuur komt nog net een fractie hoger uit, met op uitgebreide schaal temperaturen boven de 25 graden. Heerlijk! In het Inntal maar ook Rheintal en de regio Salzburg (stad) is 27 graden mogelijk. Opnieuw hebben we dit te danken aan de föhn. Later tijdens de middag trekken er wat hogere sluierwolken over.


Deze sluierwolken zijn een voorbode van een koufront die maandag over Oostenrijk trekt. De nazomer gaat Oostenrijk helaas verlaten.


De nieuwe week brengt wisselvallig en onbestendig weer. Het wordt een stukje koeler en er vallen tijd van tijd buien. Vooral maandag kan het eventjes flink doorregen. Desondanks verwachten we nog geen sneeuw want de sneeuwgrens ligt veelal tot ver in het hooggebergte. Iets wat voor september nog vrij normaal is.

Jeroen Elferink

Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...