Kort nazomeren want kou-uitbraak onderweg

Kort nazomeren want kou-uitbraak onderweg

Het is na de buien van vandaag morgen en overmorgen prachtig nazomerweer, met veel zon en hoge temperaturen. Maar het nazomeren is van korte duur, een eerste echte kou-uitbraak van dit seizoen is onderweg. Halverwege de nieuwe week draait de wind naar het noorden en wordt het gevoelig kouder.

Vandaag moeten we nog door een aantal buien heen. Opnieuw is het wisselvallig en vooral in Oberösterreich en ’t Salzburgerland kan het soms stevig doorplenzen. Elders blijft het bij enkele buien en ook lange droge perioden. Maar zo goed als droog blijft het in Vorarlberg en grote delen van Karinthië. Dit zien we ook terug in het temperatuurprofiel, van 16 graden in de gebieden met buien tot nog 22 graden daar waar de zon schijnt.

Morgen gaan we weer nazomeren, een hogedrukgebied neemt het voor een 2-tal dagen over. Samen met de wind uit het zuiden stroomt nogmaals warme zomerlucht Oostenrijk binnen. Na een frisse ochtend wordt het tijdens de middag 23 tot 26 graden. Met weinig wind en een diepblauwe lucht is dat even genieten.


Ook dinsdag is het prachtig nazomerweer. Maar halverwege de middag trekken er wel velden met sluierbewolking over, de zon blijft hier goed doorheen schijnen. De aangevoerde lucht is wel een heel stuk warmer en de temperatuur stijgt naar 24 tot 28 graden.

Woensdag volgt een koufront vanuit het noorden. Hoe het weerbeeld precies verloopt is nog onzeker, maar met grote waarschijnlijkheid is het bewolkt en regenachtig. Daarmee is het nazomeren weer voorbij.

Vanaf donderdag volgt de eerste echte kou-uitbraak van het seizoen uit het noorden. Polaire lucht bereikt Oostenrijk en daarbij koelt het hard af. Sneeuw tot in de dalen wordt absoluut nog niet verwacht. Toch kan het aan het einde van de week tot 1800 meter sneeuwen. Maar dat is goed nieuws voor de gletsjergebieden! In de dalen komt de middagtemperatuur dan nog maar uit tussen de 8 en 14 graden.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Weersverwachting per streek:

Chalet.nl grote banner 900-600

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...