Nederland bijna groen, ECDC kaart, kinderen en coronapaspoort!

ECDC 24-06-2021

Nederland bijna groen, ECDC kaart, kinderen en coronapaspoort!

De vakanties komen er aan en net als vorig jaar is de huidige situatie de storende factor, mogen we wel en kunnen we ook.

Op deze vragen is al geantwoord en ook dit keer is het volmondig ja. We mogen en kunnen reizen naar o.a. Oostenrijk dit wel met een kleine maar. Je dient te voldoen aan de 3G’s (Getest, Gevaccineerd of Genezen) maar daar hebben we al teveel over geschreven. Lees anders het liveblog maar eens terug!

Tot vandaag was Nederland nog rood gekleurd maar door de snelle daling van afgelopen weken behoren ook wij tot de gele landen. Groningen en Friesland zijn zelfs al groen gekleurd.

De versoepelingen van de reisbeperkingen is een overeenkomst tussen de lidstaten waarbij volledig ingeënte reizigers/vakantiegangers zich niet meer hoeven te testen of in quarantaine te gaan. Het voorstel wat door de 27 lidstaten van de Europese Commissie is goedgekeurd staat ook toe dat na 2 weken vrijreizen weer mogelijk is bij volledige vaccinatie!

Kinderen

Momenteel worden kinderen nog niet ingeënt daarom geldt voor hen en ook voor reizigers die niet volledig ingeënt zijn dat zij getest moeten worden om een land binnen te komen. Echter vervalt dit als er gereisd wordt tussen zogenaamde groene landen.

Groene paspoort

De sleutel om komende zomer enigszins normaal te kunnen reizen is het “groene paspoort”, deze pas is vanaf vandaag (24-06-2021) te downloaden op jouw Smartphone. In Nederland kan je de CoronaCheck-app downloaden en wie volledig is gevaccineerd kan zijn vaccinatiebewijs hierop inladen. De app laat nog alleen de volledig gevaccineerden zien, na de update op 1 juli zullen ook de herstelden zichtbaar zijn (bron).

Kleurcode ECDC

Elke dinsdag zullen de Europese lidstaten hun gegevens delen, de kaart zal dan iedere donderdag gepubliceerd worden.

  • Groen: Als de incidentie binnen 14 dagen lager is dan 50 gevallen per 100.000 inwoners en het percentage positieve tests lager is dan vier procent. Of als het 14-daagse meldingspercentage lager is dan 75 en het testpositiviteitspercentage lager is dan 1%
  • Oranje: Als de incidentie binnen 14 dagen lager is dan 50 gevallen per 100.000 inwoners en het percentage positieve tests vier procent of hoger is. Of het 14-daagse meldingspercentage is 50 of meer en minder dan 75 en het testpositiviteitspercentage is 1% of meer; of het 14-daagse meldingspercentage ligt tussen 75 en 200 en het testpositiviteitspercentage is minder dan 4%
  • Rood: het 14-daagse cumulatieve meldingspercentage van COVID-19-gevallen varieert van 75 tot 200 en het testpositiviteitspercentage van tests voor COVID-19-infectie 4% of meer is. Of als het 14-daagse cumulatieve meldingspercentage van COVID-19-gevallen meer dan 200 maar minder dan 500 is
  • Donkerrood: als het 14-daagse cumulatieve meldingspercentage van COVID-19-gevallen 500 of meer is
  • Grijs: Onvoldoende gegevens.

Meer informatie over de ECDC kaart is hier te vinden, ga ook naar ons liveblog voor alle Corona gerelateerde berichten. Om de app te downloaden klik op onderstaande iconen, er kan ook een papieren versie geprint worden.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Grittlmühle grote afsluitbanner

Haus Steiner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 27 oktober 2019 hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...