Nederland is tegen extra Corona maatregelen in Oostenrijk

Sölden 9 november 2021 foto Ron van Vlierberghe

Sölden 9 november 2021 foto @Ron van Vlierberghe

Nederland is tegen extra Corona maatregelen in Oostenrijk

De afgelopen dagen hebben we al weer veel gepubliceerd over de maatregelen die worden toegepast is Oostenrijk. Wij vinden het ook niet fijn om het iedere keer hier over te hebben maar we willen jullie wel zo goed mogelijk informeren.

Thans gaat het om de regel mbt het Janssen Vaccin. Het Janssen Vaccin is nog maar geldig tot en met 2 januari 2022 in Oostenrijk. Vanaf 3 januari moeten mensen een extra prik hebben gehad om weer gezien te worden als volledig gevaccineerd. Mbt de andere merken (Pfizer/Moderna) geldt dat deze nog maar maximaal geldig zijn voor 270 dagen. Dit gaat in per 6 december 2021.

Een voorbeeld: heb je de 2e vaccinatie gehad op 21 juni 2021 dan geldt vanaf 6 december dat deze 2e vaccinatie nog maar geldig is tot circa 21 maart 2022. Werk je bijvoorbeeld in de zorg en ben je veel eerder gevaccineerd met een 2e prik en deze datum is 1 april 2021 geweest dan loopt dit dus af op 1 januari 2022.

We hadden al eerder aangegeven dat Europa daar ook iets van moet vinden. Daar gebeurd volgens ons op dit moment nog niets mee maar we zijn niet geheel op de hoogte wat er in het Europese parlement zich afspeelt.

Wat we wel weten is dat de Nederlandse Overheid TEGEN de aanvullende maatregelen is die Oostenrijk gaat toepassen. Nederland gaat proberen via de politieke weg toch eea versoepeld te krijgen.

Nederland staat op het standpunt dat elk land de adviezen moet opvolgen van het Europees geneesmiddelenbureau (EMA) Demissionair minister de Jonge vindt dat als het EMA niet komt met de aanbeveling voor deze zogenaamde booster prikken daar geen enkel individueel land aanvullende eisen kan stellen.

Ook is het op dit moment zo dat Nederland GEEN extra vaccinaties aanbiedt om op vakantie te kunnen gaan naar Oostenrijk vanwege de extra maatregelen. Het is dus aan de politiek of dit allemaal houdbaar is wat Oostenrijk doet.

Het enige wat we nu kunnen doen en afwachten. Wellicht dat as. vrijdag hier tijdens de persconferentie in Nederland nog wordt bij stil gestaan.

Meer informatie in ons Live blog.

Sölden 9 november 2021 foto Ron van Vlierberghe

Sölden 9 november 2021 foto @Ron van Vlierberghe

Bron: Nu.nl

In2sportbrands Winter banner Groot

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...