Nederlander (19 jaar) maakt dodelijke val in Mayrhofen

Topfoto mayrhofen 8 maart 2022

Nederlander (19 jaar) maakt dodelijke val in Mayrhofen

Helaas een dodelijk ongeval in Tirol, een 19-jarige viel na een feestje in het Zillertal 50 meter naar beneden. Afgelopen vrijdagavond vierde een 19-jarige Nederlander samen met zijn collega’s het einde van het seizoen. Even later was de Nederlander dood.

“Dodelijke val in Mayrhofen”, meldde de politie maandagochtend. Maar achter dit nieuws schuilt een tragedie die zich vrijdagavond na een feestje afspeelde. Het slachtoffer was een jonge Nederlander die de hele winter als skileraar in Mayrhofen doorbracht. Vrijdagavond vierde de 19-jarige samen met zijn collega’s het einde van het seizoen. Even later was de Nederlander dood.

Het feest vond plaats in de Zemmschlucht bij Mayrhofen. “Dit is een bestemming in de vrije natuur, er zijn geen restaurants daar.” Zoals uit het politierapport blijkt, vertrok de 19-jarige laat in de avond te voet naar Mayrhofen. Om onbekende redenen viel de Nederlander in volledige duisternis van een brug die over de Zemmbach leidt. Uiteindelijk waren het de deelnemers aan het feest die de hulpdiensten alarmeerden.

Na een korte zoektocht ontdekten politieagenten rond 23.00 uur de vermiste man in de Zemmschlucht, 50 meter onder de brug. De 19-jarige was dood, berg en waterredders en brandweerlieden hebben het lichaam geborgen. “De autopsie heeft geen bewijs van kwaad opzet aan het licht gebracht”, aldus het politierapport.

Burgemeester Moigg ontkent speculaties dat het tragische ongeval verband houdt met het Snowbombing Festival (8 tot 13 april) in Mayrhofen: “Het slachtoffer was geen gast van de snowbombing, maar was er de hele winter geweest.” Hij verdedigde ook het evenement, waaraan 4.000 Britten deelnamen.

Dodelijke ongelukken waarbij alcohol betrokken is, komen steeds vaker voor

Vorige week dinsdag verongelukte een 25-jarige Noor in St. Anton am Arlberg na een bezoek aan een plaatselijk restaurant. De man was met zijn collega’s in een bar geweest. Waarschijnlijk klom hij later over een muur aan de oostkant van het restaurant en viel ongeveer 50 meter over deels verticaal hellend, rotsachtig terrein. Het slachtoffer werd pas woensdagmiddag gevonden. Ook de burgemeester van St. Anton, Helmut Mall, merkt op dat overmatig alcoholgebruik steeds vaker tot dodelijke ongelukken leidt. Hij herhaalt daarom zijn oproep tot strengere wetten. “Er zijn regels nodig. Feesten is goed en terecht. Ook Aprés Ski gaan we niet verbieden. De effecten van te veel alcohol en drugs worden echter pas later zichtbaar. Maar dan is het meestal te laat”, zegt hij. Volgens Mall is het nodig dat mensen hier serieus over nadenken, niet in de laatste plaats vanwege de toename van dit soort incidenten. Maar hij doet ook een beroep op de individuele verantwoordelijkheid. “Uiteindelijk drinkt iedereen zelf.” “De dodelijke ongelukken van de afgelopen dagen en weken na de après-ski laten zien dat we het bewustzijn moeten vergroten van de noodzaak om gematigd en doelgericht te handelen als het gaat om het onderwerp feesten en alcohol”, zegt Mario Gerber, regioraadslid voor Toerisme. “Aan de andere kant moeten we het hele nachtleven niet veroordelen. We moeten er alles aan doen om tragische incidenten in de toekomst te voorkomen en er aan de andere kant ook voor zorgen dat après-ski in redelijke mate kan worden aangeboden”, vervolgt Gerber.

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×