Nederlander dood in Lawine en nog 2 vermisten

Nederlander dood in Lawine en nog 2 vermisten

Lawine

Het heeft vorige week en zeker ook de afgelopen dagen in het hooggebergte flink gesneeuwd (zwaartepunt zijn geweest Frankrijk, Zwitserland en het westelijke deel van Oostenrijk) Wij waarschuwen altijd blijf op de piste en kijk uit. Onze mening die wij hebben over lawines en veroorzakers wordt niet altijd in dank afgenomen maar wij blijven jullie allen waarschuwen.

Helaas heeft het noodlot voor Nederlanders gisteren toegeslagen in Frankrijk. Nu ligt dat buiten onze scoop maar we willen hier toch wel melding van maken al is het maar om te waarschuwen. In Valfrèjus is een lawine afgegaan en gisteravond is een Nederlander helaas dood gevonden. Op dit moment zijn nog 2 Nederlandse snowboarders vermist (deze 3 waren gezamenlijk aan het boarden) Volgens berichten zijn ze de weg kwijt geraakt.

In dit gebied is lawinegevaar 4 van kracht. Zoals jullie wellicht weten is 5 het hoogste maar weet ook dat er ook lawines afgaan bij lawinegevaar 2.

Wij blijven zeggen…BLIJF op de PISTE. Zeker na vers gevallen sneeuw. De sneeuw moet zich nog “zetten” Indien dat namelijk nog niet gebeurd is ligt de sneeuw los op een laag oude sneeuw en kan zomaar gaan schuiven.

Ook is het zo dat de temperatuur de komende dagen omhoog gaat. Ook dat werkt lawines in de hand. Maw wees aub verstandig de komende dagen en blijf op de piste.

Ski Outlet logo 284 254                     Online Skishop.nl

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×