Nederlander negeerde waarschuwingsborden en viel in gletsjerspleet VIDEO

Pitztaler Gletsjer redding uit Gletsjerspleet

Pitztaler Gletsjer redding uit Gletsjerspleet

Nederlander negeerde waarschuwingsborden en viel in gletsjerspleet VIDEO

We hebben vandaag nog een bericht gepubliceerd waar het helemaal is misgegaan en dat was op de Kitzsteinhorn in Kaprun. De freerider aldaar kan het helaas niet navertellen. Op de Pitztaler Gletsjer is een Nederlandse man ook in een gletsjerspleet gevallen. Voor hem liep het wat beter af maar dat kwam ook dat deze spleet “maar 5 meter diep was”.

De Nederlander die op zijn snowboard onderweg was op de Pitztaler Gletsjer kan het gelukkig wel navertellen. De reddingsactie met de helikopter daar hebben wij beelden van gekregen.

De Nederlandse snowboarder was afgelopen zondag met vier vrienden op de Pitztaler Gletsjer te vinden. Vanaf de Wildspitzbahn ging men de piste af. Vanwege de zeer goede sneeuwcondities verliet de 35-jarige de gezekerde piste, kwam ook langs verschillende waarschuwingsborden en een afzetlint. Ondanks al deze waarschuwingen toch gewoon verder gegaan… niet al te lang daarna ging het mis en hij viel in een spleet naar beneden!

Hij viel vijf meter naar beneden. Gelukkig werd de man ongedeerd aangetroffen en gered door de piste-reddingsdienst en de bemanning van de Alpin2 noodhelikopter.

Pitztaler Gletsjer redding uit Gletsjerspleet

Pitztaler Gletsjer redding uit Gletsjerspleet

Pitztaler Gletsjer redding uit Gletsjerspleet

De bron van de video is die van de OEAMTC Flugrettung

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. We hebben een bestelling gedaan en binnenkort zijn deze te bestellen. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Binnenkort vertellen hoe je deze buffys kunt bestellen.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...