Nederlander zonder FFP2 masker valt lift medewerker aan

Nederlander zonder FFP2 masker valt lift medewerker aan

Een liftmedewerker controleerde bij het dalstation van de  Dorfbahn in Gerlos of de wintersporters hun juiste masker wel ophadden.  

Bij het dalstation van de Dorfbahn in Gerlos was er woensdag een fysieke woordenwisseling vanwege de corona gerelateerde maskerplicht. Om 9.20 uur merkte een liftmedewerker die in de gondels was gestationeerd om de verplichte maskervereiste te controleren, een passagier op die in de rij stond zonder FFP2-masker. Toen de liftmedewerker erop stond dat de passagier een masker moest dragen, kreeg hij een kopstoot, meldt de politie.

De FFP2-weigeraar, een 28-jarige Nederlander, ging aanvankelijk de gondel in ondanks herhaalde verzoeken om een ​​FFP2-masker op te zetten. De medewerker greep vervolgens het snowboard van de toerist en trok het uit het rek. De FFP2-weigeraar verliet de gondel. Waarschijnlijk nu  boos en er ontstond meteen een verbale ruzie. Tenslotte deelde de Nederlander een kopstoot uit. De liftmedewerker raakte hierbij lichtgewond en moest naar de dokter.

Wij onthouden ons maar van ieder commentaar… behalve dat er vanaf komend weekend veel regels rondom corona de prullenbak ingaan. Behalve het FFP2 masker, die zal in de liften gedragen moeten worden en ga er maar van uit dat dit tot het einde van het skiseizoen gaat gelden.

Bron: OE24

Zillertal Arena

Banner Bluetribe 1200x400

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Corona Reis Certificaat vanaf 17 feb 2022

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...