Nederlands meisje botst tegen boom en is overleden

Helikopter

foto is ter illustratie

Nederlands meisje botst tegen boom en is overleden

Op eerste kerstdag vond in het Tiroler Zillertal een vreselijk tragisch wintersportongeval plaats. Een twaalfjarig Nederlands meisje raakte tijdens het skiën van de piste af en botste tegen een boom. De verwondingen waren uiteindelijk zo ernstig dat het kind in de kliniek van Innsbruck overleed.

Het drama gebeurde rond 16.00 uur, net voor het einde van de dag. De twaalfjarige was aan het skiën op de dalafdaling in het skigebied Spieljoch in Fügen toen ze van de piste geraakte bij een spiltsing van de piste.

Het kind, dat volgens de politie een helm droeg, ging uiteindelijk over de rand van de piste en botste met volle kracht tegen een boom. Een getuige zag het vreselijke ongeval en belde meteen de hulpdiensten.

Artsen konden niets meer doen

De twaalfjarige kreeg vervolgens ter plaatse eerste hulp en werd vervolgens met een noodhelikopter naar de kliniek in Innsbruck gevlogen. Helaas konden de dokters niets meer doen. Daar bezweek het Nederlandse meisje aan haar ernstige verwondingen.

Wij wensen de familie en nabestaanden veel kracht en sterkte toe in deze vreselijke tijd.

Westendorf Helikopter

ter illustratie

Bron: Kronen Zeitung

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...