Nederlands meisje voortanden kwijt, skiongelukken het gaat maar door!

Ongeval Helikopter

ter illustratie

Nederlands meisje voortanden kwijt, skiongelukken het gaat maar door!

Ook aan de reeks ernstige ongevallen op de skipistes kwam tijdens deze vakantieweken geen einde. Alleen al in Sölden vielen er drie zwaargewonden.

Driekoningen werd in Tirol opnieuw overschaduwd door talrijke skiongevallen met meerdere ernstige verwondingen. Zo werden er drie ski-ongelukken met ernstig letsel gemeld vanuit Sölden. Als onderdeel van een skicursus verloor een zevenjarige de controle over de blauwe piste op de Giggijoch en skiede ongecontroleerd richting het dal, steeds sneller en sneller en bijna zittend op de ski-uiteinden. Het kind botste uiteindelijk met hoge snelheid tegen een beklede liftsteun en liep daarbij ernstige verwondingen op. De jongen werd met de ambulancehelikopter naar het Zams-ziekenhuis gevlogen.

Ook een 44-jarige Duitse raakte zwaargewond bij een botsing met een 13-jarige op de Giggijoch. De vrouw is met de noodhelikopter naar de kliniek in Innsbruck gevlogen, het kind bleef ongedeerd. Een 54-jarige Duitse kwam op de Tiefenbachferner in botsing met een onbekende, viel en werd met ernstige verwondingen overgevlogen naar de Medalp in Mils.

In Kühtai probeerde een 19-jarige Duitser een skiër in te halen en raakte daarbij ernstig geblesseerd aan zijn schouder.

Ook in het skigebied Bergeralm in Steinach raakte een 77-jarige Oostenrijker zwaargewond. Op de afdaling van de “Nösslachjoch” stak een onbekende skiër plotseling de piste over voor de 77-jarige, waardoor hij viel en ernstig gewond raakte. De vrouw – rond de 45 jaar oud, gekleed in een rode skibroek, een roze ski-jack en een donkere helm – skiede zonder te stoppen verder.

Op de Hintertuxer Gletscher verloor een elfjarige de controle over zijn ski’s, brak door het vangnet van een skischool en kwam in botsing met twee kinderen (12 en 7 jaar oud) en een 45-jarige vrouw. De elfjarige werd met rugletsel naar het ziekenhuis gevlogen, de rest van de betrokkenen liep lichte verwondingen op.

Eveneens in Tux kwam een ​​17-jarige in botsing met een 42-jarige Duitse, zij raakte zwaargewond in het gezicht en werd naar de kliniek gevlogen. De 17-jarige raakte lichtgewond.

Bij een botsing met een 21-jarige in Aschau in het Zillertal werd een 45-jarige tegen het nabijgelegen panoramabord van het skigebied geslingerd en raakte ernstig gewond. Ze werd met de ambulancehelikopter naar het ziekenhuis van Schwaz gevlogen. De 21-jarige kwam ook ten val, maar bleef ongedeerd.

In Lermoos is een negenjarige Nederlandse meisje in botsing gekomen met een snowboarder (39). Het kind liep hoofdletsel op en verloor twee voortanden. Het meisje is naar de kliniek gevlogen.

Op de Stubaier Gletscher werd een 48-jarige Roemeen van achteren aangeskied en raakte gewond door een onbekende skiër. Hij werd met een vermoedelijke schouderdislocatie naar het ziekenhuis gebracht.

Dit was een kleine greep van de ongelukken op 6 januari. Dit was ook tevens de laatste dag van de vakanties. Nu al op zaterdag kun je merken dat menig vakantieganger alweer op de terugweg is naar huis. Het is nu al een stuk rustiger op de pistes.

Zeker op de gletsjers is het de afgelopen week erg druk geweest. Wellicht wel te druk getuige ook de vele botsingen. Laten we hopen dat de sneeuw situatie snel gaat veranderen en dat we richting de voorjaarsvakantie weer kunnen spreken over normale omstandigheden.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×