Nederlandse motorrijder vertrouwd op de navigatie en beland op een skipiste in Ischgl

Foto's vanuit FO Ischgl grens met Samnaun @Kris Vandenbergh‎

Foto’s vanuit FO Ischgl grens met Samnaun @Kris Vandenbergh‎

Nederlandse motorrijder vertrouwd op de navigatie en beland op een skipiste in Ischgl

Een Nederlander op de motor is in de problemen gekomen door het volgen van de navigatie.

Het was de bedoeling dat 41-jarige Nederlander vanuit Samnaun naar Ischgl zou gaan, hemelsbreed is dat circa 10 km maar over de normale weg gaat de teller dan meestal richting de 80 km. Dat betekent dat je een hele weg rondom de bergen moet gaan maken.

Maar zijn navigatie dacht daar iets anders over en als je daarop vertrouwd zonder iets te checken dan kun je wel eens in de problemen komen. Zo ging zijn route in eerste instantie over een mountainbike pad om vervolgens over een skipiste te rijden.

Het mountainbike pad liep door tot een hoogte van 2.800 meter. Op deze hoogte bij de grens tussen Samnaun en Ischgl (palinkopf) sloeg het weer om. De mist die op kwam zorgde ervoor dat de motorrijder verdwaalde. Hij kwam op de skipiste terecht en de wielen gleden weg en ging vervolgens onderuit. Door de val raakte de motor beschadigd. De Nederlander besloot bij zijn motor te blijven en heeft daar ook de nacht doorgebracht.

Zaterdagochtend was de mist nog steeds niet opgetrokken en sloeg toen wel alarm. Hij was vlakbij een skilift en was dus heel snel te traceren.

Gelukkig was de motorrijder niet gewond maar volgens de politie wel heel erg vermoeid. Goed dat dit toch goed afgelopen is en …. Het verdient toch altijd wel aandacht om goed te kijken hoe de route van de navigatie loopt of vraag het voor de zekerheid de lokale mensen.

Palinkopfbahn in ischgl word vervangen

© Ischgl.com

Bron: Nu.nl

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Chalet.nl grote banner 900-600

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds enige tijd hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht