Nederlandse skiër botst met liftpaal en is opslag dood RIP

Hinterglemm 20-01-2023

Nederlandse skiër botst met liftpaal en is opslag dood RIP

Wat een vreselijk nieuws vanuit Hinterglemm.

Op de Zwölferkogel in het skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn heeft zich zaterdag een verschrikkelijk skidrama voorgedaan. Zoals de politie bekendmaakte, was een 63-jarige vakantieganger uit Nederland rond het middaguur aan het skiën op de Zwölferkogelpiste in Hinterglemm.

Nadat hij een rand van de piste had geraakt, botste de skiër om onbekende redenen tegen een liftsteun en overleed ter plaatse, ondanks onmiddellijke reanimatiemaatregelen.

Wij wensen familie en nabestaanden veel kracht bij het verwerken van dit dramatische ongeluk. RIP

Twee gewonden bij ongeval

Slechts een paar uur eerder vond ook een ernstig ski-ongeluk plaats in het skigebied Kleinarl op de snowboardcrossroute “Lumberjack”. Een 46-jarige Duitser was daar aan het skiën op de snowboardbaan.

Om onbekende reden sprong de 46-jarige over de rand van een kicker richting de rand van de piste en kwam vervolgens in botsing met een andere 46-jarige Duitser die aan de rand van de piste stond te wachten. Beide betrokkenen liepen onbekende verwondingen op en werden meegenomen voor medische behandeling. Er wordt nog verder onderzoek gedaan naar de omstandigheden van het ongeval.

Ook waren er op zaterdag tal van ongelukken gemeld in Tirol…. Deze opsomming laten we hier buiten.

Wel willen we iedereen die komende week de piste opgaat een waarschuwing meegeven. Houd je snelheid in bedwang. De pistes kunnen in de ochtend hard zijn, maar gaan zeker ontdooien gedurende de dag. M.a.w. op harde pistes maak je veel snelheid, dus houd je ski’s in bedwang. Ook is het nu al door de Oostenrijkse vakanties drukker op de pistes. In de middag is de kans op sneeuwhopen aanzienlijk (dat is wat minder als je boven de 2000 meter zit)

Samenvattend, houd je snelheid in de gaten en let op je techniek…. Zeker met de voorjaarssneeuw die er in de middag ligt.

Sneeuwval FANtastische Sneeuw

Turner Logo 2023 wit

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Wijnen Astrid & Thérèsa

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×