Nederlandse skiër met hoofdletsel naar ziekenhuis gevlogen

Westendorf Talkaser

Nederlandse skiër met hoofdletsel naar ziekenhuis gevlogen na botsing op piste in Westendorf

Ongevallen gebeuren dagelijks op de pistes in Oostenrijk maar dit keer was er helaas ook een Nederlander bij.

Bij een ski-ongeluk op een rode piste in het skigebied Westendorf zijn donderdag twee mensen gewond geraakt. Volgens de politie kwamen rond 09.50 uur een 54-jarige Nederlander en een 27-jarige Duitser met elkaar in botsing aan de zijkant van de afdaling Talkaser en vielen. Beide mannen liepen verwondingen aan gezicht en hoofd op.

Na de eerste verzorging van het pistereddingsteam werd de Nederlander met de C4 medische noodhelikopter naar het ziekenhuis in Innsbruck gevlogen. De Duitser werd naar het dal  gebracht en in een ambulance naar een dokter gebracht.

We hopen dat het met beide mannen goed gaat.

Helikopter ongeval

ter illustratie

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Turner Logo 2023 wit

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...