Nederlandse skileraar ontwerpt eigen skibril en wordt razend populair

Fresh Goggles 

De wintersporter met traditionele haarband en sportieve zonnebril verdwijnt de laatste jaren in een rap tempo van de Oostenrijkse pistes. Niet alleen de helm is na even tegensputteren geheel ingeburgerd, steeds meer wintersporters ervaren het belang van een goede skibril. En dat is niet gek, want helder zicht tijdens je afdalingen is wel zo prettig en veilig. Voor ons als spaarzame Hollanders is er echter wel een pijnpunt. Voor een kwaliteitsbril van Oakley, POC ben je al snel honderdtwintig euro kwijt.

Dat leidde tot grote ergernis bij de Nederlandse skileraar Sandro von Haller. Tijdens zijn vierde skiseizoen in Flachau versleet hij zijn zoveelste dure bril. Overtuigd van het idee dat skibrillen goedkoper en kwalitatief beter kunnen nam hij het heft in eigen handen. Hij startte een uitgebreid onderzoek naar materiaal en design en sprak met vele instructeurs en atleten over hun wensen en eisen voor een goede skibril. Hij begon te ontwerpen en startte zijn eigen brillenmerk: Fresh Goggles.

Sandro: “Ik baalde enorm van de hoge prijzen die in mijn ogen onterecht  werden gevraagd voor skibrillen. Daarnaast merkte ik dat de huidige skibrillen geen goed zicht boden in verschillende weersomstandigheden. Als ik super zicht had met een bril in de zon, dan zag ik vrijwel niets bij bewolking- en andersom.”

Voor dat probleem vond Sandro een innovatieve oplossing. Met Fresh Goggles ontwikkelde hij een skibril waarvan de lens makkelijk te verwisselen is. Met behulp van magneetjes in het frame kun je de lens inklikken die jij nodig hebt. Zo kun je jouw skibril precies aanpassen op jouw outfit en op het weer. Handig wanneer het weer halverwege de dag omslaat, bijvoorbeeld.

Duur grapje? Dat valt reuze mee. Door de skibrillen alleen online aan te bieden haalde de skileraar de enorme marges van de retailer onderuit. De eerlijke prijs en goede kwaliteit maakte de skibrillen al snel een razend succes in Oostenrijk en Zwitserland; met name onder skileraren. Maar ook Nederlandse wintersporters beginnen het merk steeds meer te ontdekken.

Ook iets voor jou? De bril met verwisselbare lens vind je nu op Kickstarter Klik even HIER.

Een aanrader voor de fanatieke skiër! Want eerlijk is eerlijk. Een snelle zonnebril is heel 2017, toch?

Fresh Goggles

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...