Nederlandse vakantieganger zorgt twee keer op één dag voor opschudding

Sölden

Nederlandse vakantieganger zorgt twee keer op één dag voor opschudding

Een 60-jarige vakantieganger uit Nederland maakte afgelopen zondag twee reddingen mee (Sölden). Eerst moesten hij en zijn vrouw tijdens een wandeling door het bergreddingsteam worden gered, later in de avond kwamen de hulpdiensten weer in actie omdat de man was vermist. Nadat hij in de après ski was geweest was hij verdwaald toen hij naar zijn accommodatie wilden gaan.

Zondagmiddag maakten de man en zijn 56-jarige metgezel een wandeling richting Maria’s Alm/Leiterbergalm in Sölden. Toen een boom het wandelpad blokkeerde, besloten de twee de plek te omzeilen en een steil, padloos terrein te beklimmen. Ze gleden uit en belden via hun mobiele telefoon het noodnummer. Zeven bergredders kwamen vanuit Sölden te hulp. De man en vrouw werden gered en bleven ongedeerd.

De man raakte verdwaald op weg naar zijn accommodatie

In de avond werd de 60-jarige Nederlander als vermist opgegeven. Hij was eerder met een aantal familieleden in een après-skibar in Sölden geweest. Toen de groep, volgens de politie was iedereen dronken, rond 22.00 uur terugkeerde naar de accommodatie, merkten ze dat de man vermist was en deden ze aangifte. Een grootschalige zoekactie waarbij de brandweer van Sölden, de brandweer van Landeck inclusief een drone, de bergreddingsdienst van Sölden en hondengeleiders van de bergreddingsdienst en de politie betrokken waren, verliep zonder succes en werd in de ochtend onderbroken. De vermiste persoon verschijnt rond 07.30 uur in zijn accommodatie.

Tja we willen hier ook iets van vinden maar laten ons commentaar maar buiten beschouwing.

Wijnen Astrid & Thérèsa

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×