Zell am See, Nederlandse vast na mishandeling

Solden Turner Après-ski
Après-ski Ter illustratie

Zell am See. In de nacht van zaterdag op zondag is een 18-jarige vrouw gearresteerd in Zell am See, de Nederlandse zit vast na zware mishandeling van een Oostenrijkse leeftijdsgenoot. De politie spreekt over een “wild gevecht”.

Het gevecht vond plaats in een discotheek in Zell am See waar twee Oostenrijkers op de bar aan het dansen waren, iets niet ongewoon tijdens de après-ski. Één van de Nederlanders trok één van de Oostenrijkers van de bar waarna de problemen begonnen. De Oostenrijker raakte hierdoor gewond aan zijn hand. Hierop sloeg de vlam in de pan tussen beide kampen waardoor een van de Oostenrijkers op de grond belandde. Volgens de politie kwam op dat moment de 18 jarige Nederlandse vrouw tussenbeide en schopte de Oostenrijker enkele keren tegen het hoofd en bewerkte hem daarna met een kapotgeslagen fles.

Ondertussen hadden de medewerkers de politie ingeschakeld die na enige moeite de ruziemakers uit elkaar kon halen. Beide Oostenrijkers werden met diverse verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De één had wat kneuzingen maar de andere had een gebroken kaak en een reeks snijwonden.

De zaak is in onderzoek bij het Openbaar Ministerie, die moet bepalen of de vrouw in voorlopige hechtenis blijft aldus de Oostenrijkse media.

Eerdere wanvertoningen

Al eerder lieten de Nederlandse Wintersporters in populaire oorden van “hun beste kant zien”, zo sloeg de vlam in de pan in een après-skibar in Schwendau waar een groep van ongeveer 30 personen slaags raakte. Dit gebeurde eind februari 2012 waarbij meerdere gewonden vielen, een van hen was in zijn nek gestoken met een kapot bierglas. De aanleiding zou een gestolen mobieltje zijn geweest.

In dezelfde week kregen vijf Nederlanders in Gerlos aan de stok met 10 landgenoten, het gevecht ging door in een foyer van een hotel waar de 5 naartoe gevlucht waren. De houten banken, prullenbakken, flessen, stoeptegels en emmers werden naar de vijf gegooid, gevolg was dat de kelner naar het ziekenhuis moest nadat hij iets tegen zijn hoofd kreeg. Hij kom nadat de wond gehecht was weer terug naar huis. Wat de aanleiding was is niet bekend.

Meest recenter is een mishandeling van een landgenoot in Kirchberg.

Bron: AD.nl

Banner Bluetribe 1200x400

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...