Nederlandse wandelaar zwaargewond

Kellerjochhutte

Nederlandse wandelaar zwaargewond, We hebben er recentelijk nog voor gewaarschuwd en nu is het dan toch weer werkelijkheid geworden. Twee Nederlanders hebben dit helaas mee moeten maken.

Bij de afdaling vanaf de Kellerjochhütte (omgeving Kaltenbach op 2.344 meter hoogte) moest een groep veel sneeuwvelden oversteken.

Sneeuwvelden Scheffau

Sneeuwveld foto

Bij één sneeuwveld ging het mis. Twee Nederlanders gleden afgelopen zaterdag uit bij een groot sneeuwveld. Een Nederlandse vrouw van 49 jaar gleed uit op een sneeuwveld waarvan de hellingsgraad 30 graden was. Als je daar uitglijd dan is daar geen houden meer aan.

Een 58-jarige Nederlandse man wil de afdaling van de vrouw verhinderen maar dat mislukt. De vrouw schiet nog door en kon zich na een meter of 10 toch redden. De man gleed nog zo’n 50 meter door en kwam in een ijskoud beekje tot stilstand en viel een soort gat in (met sneeuw omringt) Het gebied waar de man naar beneden gleed was rotsachtig en zeker ook stijl te noemen.

Er is direct door de begeleiders van deze groep alarm geslagen. Bergrettung van Kaltenbach, Alpenpolitie van Hoch Fügen en een arts werden met een helikopter naar deze plek gevlogen.

De man was overigens in een soort gat gevallen en kon er alleen maar worden uitgehaald met een katrol en touwen. Na de verzorging van de arts werd de zwaar gewonde Nederlander naar een ziekenhuis gevlogen. Iedereen is vervolgens met een helikopter weer naar het dal meegenomen.

Wij wensen de gewonde(n) een spoedig herstel toe.

Bron: ORF

Sneeuwvelden Scheffau Eiberg

Alpen Reizen

Instagram Banner

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht