Neustift Hangbrug Stubaital nieuwste attractie

Hangbrug Stubaital @TVB Stubai

Adrian Siller en Roland Volderauer van de Stubaier Tourismusverband zijn blij met deze nieuwe brug. @TVB Stubai

Neustift Hangbrug Stubaital nieuwste attractie

De 110 meter lange hangbrug op het ‘Sunnseit’n’-pad is nu officieel geopend. Ook in het stadscentrum van Neustift is er een innovatie: daar wordt deze zomer een tijdelijke voetgangerszone ingericht.

De afgelopen weken werd het al als een insidertip beschouwd: de nieuwe hangbrug langs het “Sunnseit’n”-pad in Neustift is nu officieel geopend. Na ongeveer een jaar bouwen heb je een geweldig uitzicht op het dal, je staat er maar liefts 50 meter boven de grond.

De brug is 110 meter lang en heeft een loopbrugbreedte van 2,5 meter. Twee steunkabels en een kabel zorgen voor stabiliteit, zelfs bij extreme weersomstandigheden. 24 Ankers en palen verbinden de brug tussen de twee zijden van het wandelpad. Vanaf het middenstation Froneben in wandelcentrum Schlick 2000 is het nu mogelijk om naar Neustift te wandelen.

Het idee om het acht kilometer lange pad aan de zonkant te ontsluiten bestaat in het Stubaital al tientallen jaren. Karl Pfurtscheller, voorzitter van de wandelgemeenschap, kent de plek al sinds zijn jeugd en heeft altijd geprobeerd de wandelpaden van de ene kant van de kloof met die aan de andere kant te verbinden. “Op een gegeven moment heb ik het voorstel aan het VVV gedaan en na een gezamenlijke inspectie zijn de mogelijkheden onderzocht”, herinnert hij zich. Omdat de nieuwe “Sunnseit’n”-route ook dient om het bosbeheer van het beschermende bos te verbeteren, was er zelfs financiering van de deelstaat Tirol.

Naast de hangbrug werd er ook een uitkijkplatform gebouwd, de kosten 1,9 miljoen euro. “In de stad ging al langer het gerucht dat de brug niet open zou gaan omdat hij het niet zou houden”, zegt VVV-voorzitter Adrian Siller grijnzend. De brug, gemaakt van staal, kan een laadvermogen van circa 600 personen dragen en is daarom ontworpen voor hoge belastingen.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Stubaital

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van Beeck tenten

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×