Niet alleen maar zonneschijn deze week

Gisteren hebben we weer een topdag beleeft in de Oostenrijkse Alpen. Overal scheen de zon flink en was het met weinig wind aangenaam. Het goede nieuws is dat we zulke dagen vaker zullen beleven deze week. Het slechtere nieuws is alleen dat we vandaag maar ook vrijdag te maken krijgen met zwakke storingen.

Vandaag zien we op de frontanalyse de storing van vandaag terug. Het betreft het koufront dat vooral boven Duitsland blijft hangen. Toch krijgen de Oostenrijkse noordkant er wel mee te maken vandaag. Zo is het deze ochtend al bewolkt in Vorarlberg en grote delen van Tirol.

Uiteindelijk raakt het overal aan de noordkant bewolkt en volgt er wat lichte regen of sneeuw. De sneeuwgrens ligt daarbij rond de 1000 meter, lokaal ook lager. Ook is er in enkele dalen kans op ijzel of aanvriezende regen. Hierdoor kan het verraderlijk glad worden. In de loop van de dag trekt de regen en sneeuw weg naar het oosten en wordt het droog. Veel valt er niet, een centimeter in Vorarlberg of Salzburg is al veel.

Aan de zuidkant is het daarentegen nog altijd prachtig kaiserwetter met veel zon.

Verwachting voor morgen

Morgen is het kaiserwetter overal weer terug. De lucht is na het oplossen van enkele lokale nevel of mistvelden overal diep blauw. Daarbij wordt het in de bergen opnieuw mild met op 1500 meter een graad of 4.

Donderdag trekt de föhn weer aan en wordt het milder, ook in de dalen vorstige dalen. Met iets meer bewolking en wind wordt het 5 of 6 graden op 1500 meter. In enkele dalen is 10 graden of meer mogelijk.


Vrijdag is het de beurt aan de volgende zwakke storing. Op dit zwabberend frontje zit toch nog wat onzekerheid. Zo zwabbert de sneeuwgrens tussen de 800 en 1700 meter in de berekeningen. Maar over 1 ding zijn de modellen wel eens, veel neerslag zit er niet op. Het is voornamelijk bewolkt met perioden van wat regen of sneeuw op vrijdag. Opnieuw betere papieren voor de zuidkant met veel zon!

En de zon komt weer terug op zaterdag. Het hele weekend verloopt prachtig met mooi kaiserwetter. Opnieuw is er geen zicht op een significante verandering of sneeuw.

Ons weerstation in Brixen im Thale (800m) live!

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×