Niet meer zo zonnig en zondag wat sneeuw

WEERBERICHT: NIET MEER ZO ZONNIG EN ZONDAG WAT SNEEUW

Vorige week schreef ik al dat ik heel graag deze week in de Alpen zou willen zitten.  Koud, geen wolkje aan de lucht …. de perfecte omstandigheden. Het weer gaat wel iets veranderen maar het mooie weer komt ook weer keihard terug de komende week. Wel met iets hogere temperaturen maar dan zijn het nog altijd omstandigheden om van de likkebaarden. Zoals hierboven in Vorarlberg.

Of in Salzburgerland zoals hier in Obertauern.

Maar ook in Karinthië is het om te smullen. Kortom: heel Oostenrijk ligt in de zon. En dan nu het iets mindere nieuws.

ZATERDAG:

Helaas is het niet meer zo zonnig als de afgelopen dagen. Vanuit het noordwesten komen wolkenvelden opzetten. Het blijft nog wel droog. De temperaturen liggen tussen -3°c en +3°c. Tegen de avond gaat het in het uiterste noordoosten een beetje regenen. De neerslag trekt heel langzaam zuidwestwaarts. De sneeuwvalgrens ligt rond de 800 meter.

 

ZONDAG:

De neerslag die zaterdag het noordoosten bereikte koerst in de loop van de nacht naar zondag over de overige deelstaten. Alleen het uiterste westen blijft droog. Veel sneeuw zal er niet vallen en het is wellicht vaak niet meer dan een laagje poedersuiker.  De sneeuwvalgrens blijft tussen de 800 en 1000 meter zwabberen. Tegen de middag lost de neerslag dan weer op. Het wordt wel zachter. De temperaturen komen tegen de middag niet meer onder nul. Een voorbode van de lenteachtige temperaturen die we de komende week kunnen ervaren.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

De zon keert terug. Zoals gezegd, het wordt wel warmer, maar de dauwpunt temperatuur blijft laag. Het komt omdat de lucht zeer droog is. Een voordeel daarvan is dat er weinig smelt zal zijn. De zon draagt echter  ook zijn steentje bij. Dus in de volle zon zullen de pistes wat zacht worden maar in de schaduw blijven ze perfect, ondanks dat de temperaturen boven nul komen. Wederom een heerlijke week in het vooruitzicht waarin Oostenrijk in het midden ligt van de neerslag absentie.

Fijn weekend!

Ronaldo

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×