Nieuw in het Pitztal de Hochzeiger 2.5

Nieuw in het Pitztal de Hochzeiger 2.5, de nieuwe stoeltjeslift zal met ingang van de winter 2021/2022 operationeel zijn en vervangt de Rotmoosbahn.

De Hochzeiger 2.5 zorgt ervoor dat de Rotmoosbahn na 32 jaar trouwe dienst vervangen gaat worden, de ontmanteling was al begonnen aan het einde van het winterseizoen 2020/21. De bouw van de nieuwe state-of-the-art lift is in de zomer van 2020 gestart en deze zomer vindt de tweede fase van de bouwwerkzaamheden plaats.

Bouwupdate

De bergbanen zelf houden een update bij waarin mooi te zien is hoe de werkzaamheden verlopen. Zo vordert de timmerwerkzaamheden aan de unieke dakconstructie snel waarbij 200 m³ hout gebruikt wordt. De lift zelf wordt door Dopplmayr gebouwd. Klik op onderstaande foto voor meer foto’s.

hochzeiger 2.5 bergstation019

© pitztal.com

Feiten en cijfers

De nieuwe lift is voorzien van alle gemakken zoals verwarmde stoelen, kappen om je te beschermen tegen het weer en er is een hogere capaciteit. Eenmaal aangekomen op het hoogstepunt van dit skigebied heb je een FANtastisch uitzicht over het hele gebied.

Naam Hochzeiger 2.5
Type 8-persoons hogesnelheidsstoeltjeslift (koppelbaar) met kap en stoelverwarming
Fabrikant Dopplmayr
Hoogte dalstation 1.991 meter
Hoogte bergstation 2.492 meter
Lengte 1.296 meter
Hoogteverschil 501 meter
Snelheid 5,5 m/sec
Reistijd ca 4:46 minuten
Capaciteit 3.200 pers/uur
Aantal steunen 15

Locatie

De locatie van de nieuwe lift is hieronder te vinden.

Envino Imst Daan

Daan en Lizanne verwelkomen jullie graag in het oude centrum van Imst. Schustergasse 4, 6460 Imst

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht