Nieuw in See Tirol Furgler Blick

Furgler Blick

© Bergbahnen See GmbH

Nieuw in See Tirol Furgler Blick. Nieuw vanaf december 2022 een nieuwe 8 persoon gondel met een nieuwe piste. De Furgler Blick brengt je in paar minuten naar de top.

See in het Paznaun in Tirol is bezig met een uitbreiding van haar skigebied, Het kleinere broertje van het alom bekende Ischgl is al een tijd bezig met de bouw van deze nieuwe gondel. Naast de komst van de nieuwe gondel zal er ook een nieuwe blauwe piste gerealiseerd worden.

De naam ‘Furglerblick’ is gekozen omdat je na een korte rit na het uitstappen uit de gondel de bekende 3.000 meter hoge top en panoramische berg Furgler kunt zien aldus Mathäus Tschiderer (Geschäftsführung Bergbahnen See). Oorspronkelijk had het project een andere naam namelijk Medrigkopfbahn.

Furgler Blick

© Bergbahnen See GmbH

Technische data

De nieuwe lift zal vele voordelen hebben, zo is er een grotere doorloop, kortere wachttijden en naast een nieuwe afdaling ook off-piste mogelijkheden. Met het  ontwerp van de nieuwe lift is wel rekening gehouden met het natuurbehoud.

De omgeving wordt zoveel mogelijk intact gehouden. De technische data ziet er als volgt uit.

Naam Furgler Blick
Type 8 persoons gondel
Fabrikant Doppelmayr
Hoogte dalstation 2173 meter
Hoogte bergstation 2570 meter
Hoogteverschil 396 meter
Lengte 1135 meter
Capaciteit 1500 pers/uur
Snelheid 5 m/s
Tijd ca. 4:10 min.
Kosten ca. 9 miljoen Euro
Opening December 2022

Bron: See.at en meinbezirk.at

Furgler Blick

© Bergbahnen See GmbH

Furgler Blick

© Bergbahnen See GmbH

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Van Beeck tenten

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds enige tijd hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht