Nieuw Leitner Liftstation design naar Kitzbühel, Spieljoch en St. Johann/T

(c) Pininfarina

Nieuw Leitner Liftstation design naar Kitzbühel, Spieljoch en St. Johann/T

Op de Interalpin in Innsbruck wordt om de 2 jaar de nieuwste producten op het gebied van skigebiedstechniek gepresenteerd. Zo laat Pistenbully haar nieuwe 600 w LTD zien, TechnoAlpin haar nieuwe TR8 sneeuwkanon en DemacLenko haar nieuwe Ventus sneeuwkanon (gedesignd door Pininfarina). Ook skiliftfabrikant Leitner presenteerde iets nieuws, namelijk een nieuw liftstation, maar niet zo maar één.

Het nieuwe station is gedesignd door het Italiaanse ontwerpbureau Pininfarina, dat ook Ferrari’s ontwerpt. Het nieuwe design is compleet anders dan het oude design. Leitner gaat voor een compleet andere, modernere en luxere stijl. Het station is zo gemaakt dat het minder wind vangt en is ook zo gemaakt dat het zo min mogelijk sneeuw vangt. Ook worden de stoeltjes en cabines volledig bedenkt.

Nu kunnen we nog meer noemen aan verbeteringen, maar dat is niet interessant voor de toerist. Wat wel interessant is, is waar we hem komend seizoen kunnen zien. Drie skigebieden krijgen de eer om dit nieuwe station als eerste in gebruik te nemen komend seizoen. Spieljoch met de nieuwe Spieljochbahn, St. Johann met de nieuwe Eichenhofbahn en Kitzbühel ook met een lift. In Kitzbühel zou dit jaar de Fleckalmbahn vervangen worden, maar zoals we al eerder hebben bericht, gaat dit niet door. Nu is bekend geworden dat er op de Bärenbadkogel een 10-persoonsgondel komt en dit bevestigd waarschijnlijk het gerucht dat de sleeplift Gauxjoch en stoeltjeslift Trattenbach vervangen gaan worden. Als dit zo zal zijn, dan is er straks een snelle verbinding tussen het gebied van Pass Thurn en Jochberg. Wanneer we meer weten, zullen we daar zeker over berichten.

Hieronder staat nog een video over het nieuwe station.

Summittravel728x90

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×