Nieuw winterseizoen en men schreeuwt om personeel

Obertauern

Nieuw winterseizoen en men schreeuwt om personeel, en voor nieuw personeel staat iets leuks in verschiet in Obertauern.

In Obertauern zit men verlegen om personeel het winterseizoen start al over een  maand en voor het komend seizoen heeft men ongeveer 3000 medewerkers nodig. Maar Obertauerns is niet het enige gebied dat dringend personeel zoekt.

“In Obertauern zijn ongeveer 3000 werknemers nodig om de werkzaamheden soepel te laten verlopen”,  aldus Lisa Walcher van de VVV. Het aantal ligt nog ver weg en daarom heeft de toerismevereniging een speciale “traktatie” bedacht voor degenen die geïnteresseerd zijn om tijdens het zes maanden durende winterseizoen in de Obertauern te werken.

“Take me back to my favorite job”

Om mensen te trekken heeft men een loterij in het leven geroepen onder alle deelnemende medewerkers in Ober- en Untertauern en in Tweng, er wordt vijfmaal een nettomaandsalaris volgens de geldige arbeidsovereenkomst verloot. “Het enige wat je hoeft te doen is je in te schrijven op www.jobs.obertauern.com en meedoen aan de verloting,” aldus Lisa Walcher. De trekking vindt plaats op 31 maart 2022.

Skileraar Obertauern

Personeel keerde niet terug

Door de huidige situatie en ook doordat het vorig seizoen niet doorging heeft veel personeel een ander baan  gevonden. “We hebben een tekort aan 1/3 van het personeel”, aldus Walter Veit, hotelier van de familie Enzian in Obertauern en regionaal voorzitter van de Oostenrijkse hoteliersvereniging.  Volgens Veit is ongeveer 10 procent van de horecamedewerkers vertrokken naar de zorg, 10 procent heeft om persoonlijke redenen een andere baan gezocht, en nog eens 10 procent kwam uit een ander EU-land maar is niet meer in Oostenrijk. Dit waren goed Duits sprekende Hongaren, die dit seizoen thuis zijn gebleven vanwege de onzekerheid rondom corona aldus Veit.

Vacatures

Volgens Thomas Mayr heeft de openbare dienst voor arbeidsbemiddeling (AMS) van Salzburg momenteel (september 2021) 1 720 vacatures beschikbaar die onmiddellijk kunnen worden ingevuld in de accommodatie- en cateringsector in de provincie. 490 vacatures alleen al zijn voor obers, 416 voor koks. Vergeleken met dezelfde maand vorig jaar (september 2020) is dit een stijging van 1047 vacatures of 155,6 procent.

Functie September 2021 September 2020 Stijging
Hotel/restaurantmanager 143 70 +104,3%
Kelner/bediende 490 168 +191,7%
Koks 416 164 +153,7%
Koksassistenten 144 18 +200%
Oppasmeisjes/jongens 164 44 +272,7%

Elders tekort aan personeel

Ook elders in het Salzburgerland is er een tekort aan personeel, alleen al in de Horeca staan er 1720 vacatures open wat een stijging is van 155% ten opzichte van vorig jaar. Er dreigt al een situatie te ontstaan dat hotels alleen kamers met ontbijt kunnen aanbieden.

Zelf werken in Oostenrijk

Lijkt je dit wel iets dan kan je een baan vinden via jobs.obertauern.com maar je kan ook altijd een leuke baan vinden via Werken in Oostenrijk of Werkse Oostenrijk, hier staan verschillende vacatures op.

Wil je aan het werk kijk dan op vacatures in Oostenrijk.

Bron: Salzburger Nachrichten

WERKZE OOSTENRIJK grote banner 900 600

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht