Nieuwbouw nieuws, Nassfeld vervangt de Tröglbahn

6SBK Tröglbahn

© NLW Tourismus Marketing GmbH

Nieuwbouw nieuws, Nassfeld vervangt de Tröglbahn

Vanaf het winterseizoen 2024/2025 zullen de wintersporters gebruik kunnen maken van de nieuwe 6-persoons stoeltjeslift.

In het grootste skigebied van Karinthië Nassfeld zal dit jaar een spannende modernisering ondergaan met de vervanging van de Tröglbahn. De oude 4-persoons stoeltjeslift zal vervangen worden door een afneembare 6-persoons stoeltjeslift van Doppelmayr.

De oude lift stamt al uit 1985 en had een capaciteit van ongeveer 2880 pers./uur. Een rit naar de top duurde ongeveer 6:30 minuten.

6-persoonslift

De nieuwe 6-persoons stoeltjeslift zal voorzien worden van de nieuwste veiligheids- en comfortnormen zoals weersbestendige kappen, stoelverwarming, transportband, stangenslot, enzovoorts. Ook worden alle voorbereidingen getroffen voor toekomstige autonome AI-ondersteunde beveiligingsmonitoring.

Aan duurzaamheid is ook gedacht door een fotovoltaïsch systeem (zonnepanelen) te installeren op het gebouw van het bergstation,” aldus Christian Krisper, CEO van Bergbahnen Nassfeld Pramollo AG.

Met de vervanging van de oude lift door de 6-persoons stoeltjeslift wordt ook de transportcapaciteit vergroot. Ook de snelheid gaat omhoog waardoor de reistijd aanzienlijk wordt verkort.

Met dit liftproject heeft het skigebied een nieuwe mijlpaal bereikt in de duurzame ontwikkeling van Nassfeld voor het winterseizoen 2024/25

6SBK Tröglbahn

locatie Tröglbahn Nassfeld

Technische data

De technische data ziet er als volgt uit (bron).

Naam
6SBK Tröglbahn
Type 6-persoons stoeltjeslift
Bijzonderheden o.a. met weersbestendige kappen en stoelverwarming
Fabrikant Doppelmayr
Dalstation 1.412 m
Bergstation 1.861 m
Lengte 1.773 m
Hoogteverschil 449 m
Capaciteit 3200 pers/uur
Snelheid 6 m/sec
Reistijd 5:30 minuten
Opening 6 december 2024

Bron: Nassfeld

Summit Travel banner 2020 1000x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Chalet.nl FANtastischoostenrijk.nl-1250x800-px

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...