Nieuwe 3G-regel in Oostenrijk vanaf 15 augustus 2021

FANtastisch Oostenrijk Hoody Kandleralm

Nieuwe 3G-regel in Oostenrijk vanaf 15 augustus 2021

De vierde golf is zichtbaar in Oostenrijk. Afgelopen zondag werden er 891 nieuwe corona-infecties in heel Oostenrijk waargenomen. Dit getal ligt boven het zevendaagse gemiddelde van 807.

Er is een wijziging gekomen voor mensen die één keer zijn gevaccineerd (dit geldt niet voor Janssen, daar had je maar 1 vaccinatie voor nodig) Ben je één keer gevaccineerd bv met Pfizer dan dien je je te testen alvorens je naar een restaurant of zwembad gaat. Één vaccinatie valt dan niet meer binnen de 3G-regels.

Dit laatste hebben we gisteren kunnen zien bij een zwembad. Mensen die al 2 weken dit zwembad hadden bezocht kwamen er nu niet meer in vanwege juiste maar één vaccinatie. Naar een teststraat is dan de oplossing. De tests zijn altijd nog gratis in het zomerseizoen en je bent er ook niet veel tijd mee kwijt.

De 3G regels zijn gewoon nog van kracht:

  • Getest
  • Gevaccineerd met Janssen of 2 maal gevaccineerd door een ander merk
  • Genezen

Meer over Covid is te lezen in ons Liveblog.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...