Nieuwe begeleiding op pistes Skicircus

Nieuwe borden Skicircus

Skicircus, aankomend weekend zullen er weer een hoop vakantiegangers richting de sneeuw gaan. Voor de mensen die naar het Skicircus gaan zullen een hoop veranderingen tegenkomen. Naast nieuwe liften heeft men ook de bewegwijzering en dergelijke op de pistes aangepast.

Na twee jaar van ontwerpen is het eindelijk klaar en wordt het dit seizoen gebruikt, een nieuw gids- en informatiesysteem wat in één oogopslag duidelijk wordt gemaakt wat er bedoeld wordt. Het resultaat is een goed doordacht systeem met 10 alfanumerieke zones, de drie bekende kleuren en een extra voor de veiligheid en risico’s. Naast dit zijn er vervormingsvrije panorama kaarten, informatie punten bij de ingang, LED-displays voor de lift-/pistestatus en nog veel meer.

Nieuw systeem

De nieuwe gids- en informatiesysteem bestaat uit 9 onderdelen, zo moet alles duidelijk zijn voor iedereen. Deze onderdelen zijn.

 1. 10 alfanumerieke gebiedszones, die met de klok mee over het skigebied uitgestippeld zijn.
 2. Kleuren en vormen, voor de moeilijkheidsgraad en veiligheid.
 3. Pictogrammen, eenvoudige symbolen voor snelle waarneming.
 4. Verkeersborden, eenvoudige weergave van routes naar dorp, liften en pistes.
 5. Piste markeringen, met noodnummer op de achterzijde.
 6. Panoramaborden, bij de dalstations het complete overzicht, op de berg het gedetailleerde overzicht.
 7. Alfanumerieke stationsaanduiding.
 8. Gedetailleerde panoramaborden bij de uitgang.
 9. Poorten bij de liftingangen, met locatie-informatie, piste-aanduidingen, verbindingen.
Nieuwe borden Skicircus
© Ingolf van Oostveen Heidi Liebt

10 alfanumerieke gebiedszones

De eerste tekenen van het nieuwe systeem werd al duidelijk toen de nieuwe pistekaart werd geïntroduceerd. Deze pistekaart is compleet anders dan de voorgaande jaren. Kijkend naar de nieuwe pistekaart is er qua pistes en dergelijke niet veel veranderd. Het ziet er allemaal wat rustiger uit in vergelijking met de jaren ervoor. Maar er viel ook wat anders op. Het skigebied is verdeeld in sectoren, waarbij ook de liften een toevoeging hebben. Deze toevoeging geeft de locatie aan in welke sector deze zich bevind.

 1. Sector A: Schattberg
 2. Sector B: Zwölferkogel
 3. Sector C: Hochalm
 4. Sector D: Reiterkogel
 5. Sector E: Reckmoos
 6. Sector F: Streuböden
 7. Sector G: Bernkogel
 8. Sector H: Kohlmais
 9. Sector I: Schönleiten
 10. Sector L: Asitz
Pistekaart Saalbach Hinterglemm

pistekaart Skicircus 2019/2020

Nieuwe borden

In het nieuwe systeem kan je dus in een oogopslag zien waar je bent, waar een piste naar toe gaat en welke aansluitingen je kunt verwachten. Naast dit zijn de diverse bergrestaurants erop te vinden en achterop iedere piste markering staat het noodnummer mocht het nodig zijn. Op afstand zie je ten eerste al welke kleur piste welke kant op gaat. Dit is een stuk duidelijker dan de oude gele borden. Daarbij wordt er andere informatie getoond zoals piste nummer, naar welke liften en zones de betreffende piste gaat en meer.

Maar ook onderweg is al snel te zien op wat voor piste je zit, hier zijn 4 symbolen naast de kleuren bedacht. Deze piste markeringen zijn of rond, wat aangeeft dat het een normale piste betreft, of een ruit. Een ruit is oranje gekeurd en geeft aan dat dit een skiroute is. De normale piste markeringen zijn blauw, rood of zwart van kleur, maar ook de moeilijkheidsgraad heeft een eigen symbool namelijk

 • rond = blauwe piste
 • vierkant = rode piste
 • zeshoek = zwarte piste

Bij de dalstations staan de panoramaborden, hier is een compleet overzicht van het gebied te zien. Op de berg is er een gedetailleerde overzicht. Bij iedere ingang van een lift staat er een poort met locatie-informatie, piste-aanduidingen, verbindingen.

Colada Sport2000 banner

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

2 reacties

 1. Kees schreef:

  Waardeloos ! Als je hier al jaren komt, en het is ineens veranderd, krijg je last van je OCD en je Autisme. Groetjes Kees

 2. Piet schreef:

  Helemaal mee eens Kees !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht