Nieuwe cabine als reclame voor de GP Ice Race

GP Ice Race 2020
Van links naar rechts Hans-Joachim Stuck, Mag. Renate Ecker, Dr. Erich Egger, Vinzenz Greger, Dr Wolfgang Porsche and Ferdinand Porsche. © Icehistoric 112020

Op 9 januari 2020 werd op plechtige manier de nieuwe cabine Bij het bergstation van de AreitXpress onthult, het idee werd vorig jaar geboren tijdens de nieuwe editie van de legendarische ijsrace op het vliegveld van Zell am See. Vorig jaar werd het evenement voor het eerst sinds 1937 weer georganiseerd.

De nieuwe gondel werd samen met Dr. Wolfgang Porsche, zijn kleinzoon en initiatiefnemer Ferdinand Porsche, zijn partner Vinzenz Greger, Dr. Erich Egger (CEO Schmittenhöhebahn AG) en Renate Ecker (Tourism Director Zell am SeeKaprun) onhuld. Het idee werd vorig jaar geboren en over het ontwerp van een gondel met een speciaal GP Ice Race-ontwerp voor de Schmittenhöhebahn was men snel over eens. De nieuwe gondel zal als promotie gaan dienen voor de tweede editie van de GP Ice Race die plaatsvindt op 1 en 2 februari.

GP Ice Race 2020

© Icehistoric 112020

GP Ice Race

Het initiatief om dit evenement nieuw leven in te blazen lag bij Ferdinand Porsche en Vinzenz Greger, en zij zijn ook heel trots op deze gondel. Ferdinand Porsche zegt hierover: “Wij zijn er trots op dat een kabelbaangondel van de Schmittenhöhebahn voortaan het logo van de GP Ice Race zal dragen en in de toekomst ons evenement zal promoten ten overstaan van duizenden skiërs, die wij natuurlijk graag als gasten op ons evenement willen verwelkomen”.

Op 1 en 2 februari 2020 zal de tweede editie van de dit evenement gehouden worden op het vliegveld van Zell am See. Er zullen dan weer duizenden toeschouwers en meer dan 200 internationale journalisten getuige zijn van een spectaculaire show op ijs en sneeuw met een breed scala van historische tot moderne race- en rallyauto’s, bestuurd door meer dan 130 deelnemers.

“We hadden nooit zo’n groot succes verwacht, toen we het idee hadden om de beroemde ijswedstrijden in Zell am See, die tussen 1937 en 1974 werden gehouden, met een moderne interpretatie opnieuw op te starten” aldus Ferdinand Porsche.

Klassen

Er wordt in diverse klassen geracet namelijk:

  • Buggy’s
  • Toerwagen I Ralley/Racing (2WD & 4WD)
  • Skijoring
  • RS Rally
  • Vintage Cars & Young Timers (gebouwd in de jaren tot en met 1998)

Klik op de link voor meer informatie over het programma, bestellen  van tickets, de locatie en iceweek.

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...