Nieuwe coronamaatregelen tijdens wintersport

TOPFOTO Bernkogel Saalbach

Nieuwe coronamaatregelen tijdens wintersport. Volgens prominente Oostenrijkse experts moeten we rekening houden met nieuwe maatregelen.

Het is volgens Lisa Weddig van het Oostenrijkse toerismebureau allemaal erg onzeker maar zij verzekerd dat het winterseizoen door zal gaan. Zij verteld dit in een exclusief gesprek met de Telegraaf. Mogelijk zijn maatregelen zoals het weer dragen van maskers in gondels en aanpassingen in de après-ski.

Dit alles om een lockdown te voorkomen.

10 procent minder

Het eerste winterseizoen in de pandemie begon met een valse start hiermee doelt Lisa Weddig op de chaos die in december ontstond. Toch zijn de Nederlandse toeristen haar lief zeker omdat het een betrouwbaar volk is. Ondanks de valse start kwamen er slechts 10% minder gasten uit Nederland tegen 30% over de hele linie.

De reden van de chaos was natuurlijk het moment voor de kerstvakantie toen Nederland plotseling als gebied met een gevaarlijk virusvariant werd aangemerkt. Door deze plotselinge beslissing kreeg men veel kritiek over hen heen en zag je mensen in allerijl nog snel de grens overkomen.

Winter 2022/2023

Hoe zal het komende winter gaan dat is iets waar Weddig met de hele toerismebranche mee zit. Zij zitten de overheid achter de vodden aan om duidelijk te krijgen wat het plan is en welke maatregelen mogelijk zijn mocht een nieuwe variant roet in een nieuwe winterseizoen gaan gooien.
Sölden 18 november 2021

Ondanks dat Oostenrijk altijd erg strikt was is vorige week de laatste maatregelen geschrapt. Tegelijk is er ook een hoop onzekerheid. De branche wil snel duidelijkheid en hebben concepten aangedragen. Er wordt weer volop voor aankomende winter geboekt, zekerheid en duidelijkheid is belangrijk.

De roep om duidelijkheid komt ook van de Oostenrijkse kamer van koophandel. Ook de kvk waarschuwt dat de pandemie nog niet voorbij is en dat maatregelen voor de hand liggen. De staatssecretaris van toerisme Suzanne Kraus-Winkler kan dit nog niet geven. Voor het inreizen kijkt men naar de Europese regels maar voor de regels binnen de landsgrenzen staan alle opties open.

“Veel zal ervan afhangen of er een nieuwe variant opduikt” aldus de staatssecretaris.

Toch weer Oostenrijk

Er bestond vrees dat de verknochte wintersporter door het debacle rond de boosterprikken in Oostenrijk hun heil ergens ander zou gaan zoeken. Mensen zonder booster boekten een reis naar andere landen waar men wel welkom was. Toch bleek uit na surveys onder touroperators dat 97% van degenen die om moesten boeken toch weer voor Oostenrijk kiest vertelt Lisa Weddig met trots.

Ook uit de reisbwereld komt goed nieuws. De boekingen zijn bijna als vanouds met vooral mensen die van zekerheid houden.

De tijd zal het leren volg hiervoor onze liveblog.

Bron: Telegraaf

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Chaletnl-banner-900x600

Mesnerwirt Westendorf

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...