Komt de nieuwe Fleckalmbahn in Kirchberg nog?

Fleckalmbahn

Het is al een aantal jaren bekend dat de Fleckalmbahn in Kirchberg vervangen gaat worden, het is alleen de vraag wanneer. Al 34 jaar gaat de Fleckalmbahn inmiddels mee, maar de lift is niet meer van deze tijd en past niet bij het moderne skigebied. Daarom zou de lift al in 2017 vervangen worden, maar een grondeigenaar gooide roet in het eten. De bergbahn Kitzbühel was al zo zeker dat de lift vervangen werd, dat alle gondels al verkocht waren aan liefhebbers. Helaas moeten deze mensen nog even wachten, totdat hun gondel in de tuin staat.

De onderhandelingen met een grondeigenaar verlopen stroef, beide partijen kunnen het namelijk niet eens worden. Volgens de bergbahn stelt de grondeigenaar te hoge eisen. Daarom is de zoektocht naar een alternatief baanverloop begonnen. Men heeft al met alle grondeigenaren gesproken en probeert aan de hand van de uitkomsten een overeenkomst te bereiken.

Dorfbahn

Dit 35 miljoen kostende project is overigens niet het enige wat in Kirchberg speelt. Vanuit de VVV is het plan gekomen gondel in het dorp te bouwen, die dient als vervoermiddel door het dorp. Deze “Dorfbahn” is geen skilift, maar moet delen van het dorp met elkaar verbinden. Wel zal de lift aansluiting moeten hebben op het skigebied van Kitzbühel. De gemeente is positief over het project, maar er zal wel veel onderzoek gedaan moeten worden naar de haalbaarheid van het project.  De Bergbahn AG Kitzbühel is minder positief. De VVV ziet de bergbahn graag als uitbater van de lift, maar de bergbahn zegt dat ze niet verantwoordelijk zijn voor gemeentelijke verkeersprojecten. Bovendien heeft het hoofd van de Bergbahn, Josef Burger, vraagtekens bij de financiering van het project, dat rond de 20 miljoen gaat kosten. Burger waarschuwt dat het project een herhaling zal zijn van de Patscherkofel in Innsbruck.

Hoe de baan gaat verlopen is voorlopig nog geheim, maar wel staat vast dat er een station komt bij de Badesee. De locatie van het station in het centrum is nog niet bekend. Betreft het baanverloop heeft Burger ook nog kritiek, want de “Dorfbahn” zou onder andere te dicht langs de kerk gaan. Bovendien vindt hij dat de huidige skibus al voldoende is. Wanneer de “Dorfbahn” komt, is net als de Fleckalmbahn nog onbekend. Wel is het belangrijk om te weten dat de “Dorfbahn” alleen nog maar een visie is. Het kan dus nog vele jaren duren.

Fleckalm Kirchberg

Bron Tiroler Tageszeitung: Hier en Hier

Summit Travel

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht