Nieuwe Gletscherexpress Pitztaler Gletscher

Gletscherexpress Pitztaler Gletscher

De oude Gletscherexpress

Nieuwe Gletscherexpress Pitztaler Gletscher . Na 38 jaar zal de oude Gletscherexpress vervangen worden door een nieuwe modernere variant. Al die tijd bracht deze deze trein de mensen vanaf het dalstation in Mittelberg  naar het bergstation op de Pitztaler gletsjer op 2.840 meter en weer terug.

De werkzaamheden zullen beginnen nadat het winterseizoen op 8 mei 2022 ten einde komt om dan vanaf de zomer van 2022 de nieuwe in bedrijf te kunnen stellen. De nieuwe Gletscherexpress zal qua grootte niet veel veranderen net als de capaciteit. Wat wel zal veranderen is het comfort tijdens de rit.

“De beklimming met de nieuwe kabelbaan zal rustiger en veel soepeler zijn in termen van het rijgedrag van de kabelbaan”, aldus  Franz Wackernell van de Pitztaler Gletscherbahn.

Om dit mogelijk te kunnen maken wordt er gebruik gemaakt van een zogenaamd ontkoppeld chassis, waarbij de onder- en bovenbouw van elkaar zijn gescheiden.

“De ontkoppeling stelt ons in staat het geluidsniveau in de passagierscompartimenten aanzienlijk te verlagen en zorgen voor een soepelere rit. Bovendien zijn de wielen van de kabelbaan uitgerust met de ultramoderne rubbervering”, aldus Damian Zenklusen van Doppelmayr.

“De nieuwe Gletscherexpress is de eerste kabelbaan in het Pitztal met eersteklas rijcomfort volgens het D-Line-concept van Doppelmayr.

15 juli 2022

Pitztaler Gletsjer Zonnenpanelenpark Zonnenpanelen

De levering van energie komt voor 100% uit het eigen PV-systeem vanaf de zonnecel installatie in de buurt van het bergstation. Daarnaast is er bijzonder aandacht besteed aan het energiegebruik van de nieuwe Gletscherexpress. Tijdens de rit produceert de trein voortdurend energie dankzij een dynamo die zorgt voor de energielevering aan de belangrijkste functies in de trein. Hierdoor kunnen er kleinere en lichtere batterijen worden geplaatst, wat weer een positief effect heeft op het verbruik.

De nieuwe Gletscherexpress begint zijn reis al in de komende bergzomer – waarschijnlijk op 15 juli 2022.

Bron: Pitztaler Gletschersimagazin.com

PS vorige week waren we nog op de Pitztaler Gletsjer. Opnames vanuit deze trein hebben we nog we zullen eens kijken of we daar nog iets van kunnen maken. Dat was dan ook gelijk onze laatste treinrit met deze oldtimer. Volgend jaar met nog meer comfort naar boven toe.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Oostenrijkse Winkel grote banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...