Nieuwe gondels Hintertuxer Gletscher

Afgelopen week kwamen de nieuwe gondels voor de Gletscherbus 2 aan bij de Hintertuxer Gletscher. De komende weken zullen de oude gondels worden vervangen. Hiermee kunnen de oude gondels na 23 jaar met “pensioen”.

De 34 nieuwe gondels zullen de komende 6 weken de oude vervangen. De oude gondels hebben na 75.000 bedrijfsuren  hun werk gedaan. De eerste drie gondels kwamen aan met op dezelfde dag ook nog eens een halve meter verse sneeuw en FANtastisch weer.

Oude gondels te koop

De oude gondels zijn te koop, het enige dat je moet doen is een privébericht sturen, het betreft maar 34 gondels dus die zullen snel verkocht zijn. Meer informatie ga naar de Facebookpagina van de Hintertuxer Gletscher en stuur een privébericht.

Hele jaar open

Als enige skigebied in Oostenrijk is de Hintertux Gletscher het hele jaar geopend. Momenteel ligt er tussen de 1,25 m en de 5,05 m sneeuw op de toppen. De oude gondel was een 24 persoons gondel aan twee kabels. Deze werd in 1995 gebouwd door de firma Doppelmayr. Gedurende de vervanging zal de gletsjer gewoon open zijn. Naast de Gletscherbus 2 bevind zich nog de 4er Fernerhaus, boven komen is geen probleem, meer informatie over de geopende liften en pistes bekijk de pistekaart.

Bron.

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht