Nieuwe hittegolf aanzet

Nieuwe hittegolf aanzet in Oostenrijk

Een nieuwe hittegolf is aanzet in Oostenrijk, de komende dagen schijnt de zon flink en onder leiding van een hogedrukgebied blijven storingen op afstand. Echter vanaf zaterdag neemt de kans op onweer wel toe.

Vandaag start de dag flink zonnig, lokale mistbanken lossen snel op en de enige wolken die overtrekken zijn sluierwolken. De temperatuur loopt snel op en vanmiddag wordt het uiteindelijk 25 graden aan de grens met Tsjechië tot regionaal 30 graden in Tirol of Karinthië. In deze laatste deelstaat kan tijdens de namiddag een onweersbui ontstaan. Toch zal het ook in deze deelstaat op de meeste plaatsen droog blijven.

Morgen is de lucht schoner en nog een tikkeltje warmer, het wordt echt zwembadweer! Overal schijnt de zon van opkomst tot ondergang flink, slechts her en der ontstaan wat stapelwolken. Ook is de lucht een stuk helderder waardoor er op meer plekken genoten kan worden van mooie vergezichten en panorama’s. De temperatuur loopt op naar 27 tot 31 graden.

Zaterdag komt een lagedrukgebied dichterbij, maar trekt met de kern richting de Benelux. Aan de oostzijde wordt warme tropische lucht noordwaarts gestuwd, kortom het wordt nog wat warmer. De maximumtemperatuur komt uit op 28 tot 33 graden. Wel is de lucht vochtiger aan het worden, het begint benauwd te raken en in de middag ontstaan enkele stapelwolken. Tijdens de namiddag en avond kan er dan in het westen van Oostenrijk een forse regen- of onweersbui vallen.

Zondag zullen er op meer plaatsen wat makkelijker onweersbuien ontstaan, daarbij is het broeierig warm. De nieuwe week brengt een dagelijkse mix van zonneschijn, stapelwolken en enkele onweersbuien. Het blijft broeien in de atmosfeer en de temperatuur ligt veelal tussen de 25 en 30 graden.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Cityhouse Flipside Groot Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Mesnerwirt Westendorf

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht