Nieuw de Hornbahn 2000 in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

hornbahn 2000

© Skijuwel

Nieuw de Hornbahn 2000 in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum is het startschot gegeven voor de bouw van een nieuwe stoeltjeslift in Alpbach.

De nieuwe Hornbach 2000 zal de inmiddels 23 jaar oude Hornlift 2000 vervangen. De oude lift is na 16.567 bedrijfsuren en 7.129.813 personen vervoerd te hebben aan het einde van zijn levensduur gekomen. Het project zou in 2020 van start gaan maar door de pandemie kon dit niet uitgevoerd worden. De corona pauze werd echter gebruikt voor een zorgvuldige planning en voorbereiding van de investering. Nu zijn de plannen voor de nieuwbouw van de Horn Lift 2000 met een investeringsvolume van 10,5 miljoen euro door de Alpbacher Bergbahn gepresenteerd.

hornbahn 2000

© Skijuwel

Nieuwe stap richting moderniteit en comfort

Met de nieuwbouw zet Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau een nieuwe stap richting moderniteit en comfort. Met de vervanger van de Hornlift 2000 komt een nieuwe afneembare 6-persoons stoeltjeslift met weerbestendige kap en stoelverwarming voor in de plaats. De capaciteit zal hiermee stijgen en ben je binnen 4 minuten op het hoogste punt van het gebied.

De bouw is al in juni gestart.

Project in cijfers

Type 6-persoons stoeltjeslift met weerbestendige motorkap en verwarmde stoelen
Snelheid 5 m/s
Hoogte dalstation 1.638 m
Hoogte bergstation 2.030 m
Hoogteverschil 391,00 m
Lengte 1123,11 m
Duur van de reis 3 min 45 sec
Aantal pijlers 11
Aantal stoelen 61
Capaciteit 2600 personen per uur
Investering ca. € 10,5 miljoen
Plaats: Alpbach
Fabrikant Leitner GmbH, Telfs
Architect / Planner Snohetta, Innsbruck
Start bouw juni 2022
Voltooiing Start winterseizoen 2022/23

Uitkijkplatform ‘Top of Alpbachtal’

Het nieuwe bergstation belooft een absoluut hoogtepunt te worden. Met de naam ” Top van Alpbachtal ” krijgt deze een uitkijktoren met nieuw pand en een uitkijkplatform met een uniek panoramisch uitzicht. “Details worden gepland en zullen op een later tijdstip bekend worden gemaakt”, zegt Reinhard Wieser, de directeur van Alpbacher Bergbahnen. Bij dit project wordt volgens hem veel belang gehecht aan een duurzame en efficiënte uitvoering. Alleen Tiroolse bedrijven kregen opdracht voor de bouwwerkzaamheden. De planning en uitvoering wordt uitgevoerd in samenwerking met Snøhetta, een internationaal gerenommeerd architectenbureau met een kantoor in Innsbruck.

De nieuwe stoeltjeslift is een vervangingsinvestering. “Hiermee investeert de Alpbacher Bergbahn in het Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau niet in uitbreiding, maar in de kwaliteit van het aanbod met als doel de gasten een bijzondere bergbelevenis te bieden”, benadrukt Wieser. De nieuwbouw van de Hornbahn 2000 is een belangrijke stap op weg naar modernisering en duurzaamheid.

hornbahn 2000

Locatie hornbahn 2000

Bron: skijuwel.com

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×