Nieuwe inreismaatregelen leggen bom onder de wintersportvakantie

Lawine gevaar Choralpe Kandleralm

Nieuwe inreismaatregelen leggen bom onder de wintersportvakantie

Vanuit Oostenrijk is het nieuws naar buiten gekomen dat de maatregelen die gelden om het land in te reizen worden aangescherpt. Dit om de verspreiding van de Omikron-variant in te dammen. Vanaf 20 december 2-21 is er voor het inreizen een geldig 2G-bewijs en een aanvullende PCR-test nodig.

Dit wordt de zogenoemde 2G+ (gevaccineerd of hersteld + PCR-getest) en gaat gelden voor het inreizen vanuit elk land. Alleen een boostervaccinatie bevrijdt je van de PCR-test. Alleen voor forenzen blijft de 3G regel overeind.

Alle personen zonder PCR-test of boostervaccinatie zijn verplicht hun reis online aan te melden en zijn verplicht zich aan een thuisquarantaine te houden totdat een negatieve PCR-testuitslag kan worden overlegd. Deze quarantaine geldt voor 10 dagen en kan worden verkort door op de vijfde dag vrij te testen. De dag van het inreizen geldt als dag nul.

Bron: OE24, ORF

Voor de mensen die met de Kerstvakantie naar Oostenrijk op vakantie willen gaan zal dus een aanvullende PCR test gedaan moeten worden die niet ouder mag zijn dan 72 uur bij het inreizen Oostenrijk in. Het wordt zo wel een prijzige aangelegenheid als je met je gezin een PCR test moet laten doen.

Kaprun Kitzsteinhorn

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×