Nieuwe lift in Axamer Lizum de Hoadlbahn

Axamer Lizum Panorama skikaart

Nieuwe lift in Axamer Lizum de Hoadlbahn. Met de komst van de nieuwe lift komt er een einde aan de Hoadl I, Hoadl II en Schönboden.

Vanaf het winterseizoen 2022/2023 zullen de stoeltjesliften Schönboden en Hoadl I+II vervangen worden door de Hoadlbahn een moderne 10 persoonsgondel. Hiermee komt er een directe verbinding met een bergstation direct naast het Hoadl Haus op 2.340 m. Vanaf komende winterseizoen zullen de wintersporters in nog geen 6 minuten de top bereiken in een van de 75 cabines.

Naast de nieuwe lift die eenvoudig met bus of auto te bereiken is komt er ook een gebouw met kantoorruimte, winkel en skiverhuur. Het parkeerterrein zal naast het dalstation komen. Voor de stroomvoorziening is er een waterkrachtcentrale op de Axamer Bach bij Axams gepland die per jaar 3,83 gigawattuur aan elektriciteit zal opwekken. De waterkrachtcentrale zal voor een groot deel in de behoefte van de Axamer Lizum-systemen kunnen voorzien.

Cijfers

Naam Hoadlbahn
Type 10-persoons gondel
Aantal gondels 75
Fabrikant LEITNER
Capaciteit 2400 pers/uur
Hoogte dalstation 1.558 m
Hoogte middenstation 1.981 m
Hoogte bergstation 2.340 m
Snelheid 7 m/s
Reistijd dal – midden 3.17 min.
Reistijd midden – berg 2.38 min.
Totale reistijd 6 minuten
Lengte 2.030 meter
Hoogteverschil deel 1 423 meter
Hoogteverschil deel 2 359 meter
Hoogteverschil totaal 782 meter

Meer informatie: axamer-lizum.at

Summit Travel banner 2020 1000x600

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Logo Golfclub Nationalpark Hohe Tauern aug 2019

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...