Nieuwe lift voor Kitzbühel Kirchberg Jufenbahn

Nieuwe lift voor Kitzbühel Kirchberg Jufenbahn

Jufenbahn

Er is weer brekend nieuws uit Kitzbühel. Niet alleen zijn de cijfers van de Bergbahnen AG Kitzbühel top er is ook weer een nieuwe lift aangekondigd. Geïnteresseerd in dze cijfers klik HIER.

Helaas geen nieuws dat we zouden verwachten. De Fleckalmbahn bijvoorbeeld. Die zou vervangen worden door een nieuwe. Dat was ook al aangekondigd maar er dienen nog diverse besprekingen gevoerd te worden met grondeigenaren. Dat was tenminste de laatste stand van zaken. Ook hadden we verwacht dat de sleeplift Gauxjoch en 3-zits lift Trattenbach ook vervangen zou worden maar helaas ook daar nog geen nieuws over. Alleen de melding dat dit een toekomstig project is.

We kunnen wel melden dat de Jufenlift vervangen gaat worden. Dit was een 3-zitslift die ook niet bepaald snel naar de top ging. Dat wordt komend winterseizoen goedgemaakt. Een 8-zitslift van Leitner gaat de oude lift vervangen en dat betekent weer goed zitcomfort en snel worden afgezet boven op de Steinbergkogel.

Vanaf het jaar 2000 is er al zo?n 270 miljoen euro geïnvesteerd in dit prachtige gebied. Daar gaat nog eens 22 miljoen bijkomen van onder andere de nieuwe Jufenbahn. Ook wordt er weer verder geïnvesteerd in Pistes, Sneeuwinstallaties, Parkeerplaatsen.

  • Dalstation wordt 140 meter westwaarts gebouwd. Dat is richting de Sonnenrastbahn.
  • Bergstation komt 20 meter westelijk van het huidige bergstation
  • Van 19 palen gaat met terug naar 11 palen
  • 6 meter per seconde
  • 5% stroom besparing
  • 2.600 personen per uur.

Wij zijn erg benieud naar de nieuwe Jufenbahn die zullen we zeker in december voor jullie gaan inspecteren en?.wie weet komt er nog goed nieuws over de andere liften maar dat is afwachten.

Bron : Meinbezirk

Summittravel728x90

728x90-Bizztravel

Chaletsplus

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×