Nieuwe lift in St. Johann in Tirol?

St. johann Jodlalm

De recent vernieuwde Eichenhoflifte draaien al hun tweede seizoen. Afgelopen zomer zijn er geen nieuwe liften meer gebouwd of grote investeringen gedaan in St. Johann in Tirol. De grootste verandering die deze zomer heeft plaatsgevonden, is dat de mountaincartbahn aanzienlijk is ingekort. Achter de schermen worden alweer nieuwe plannen gemaakt, want de Jodlalmlift zal binnenkort moeten worden vervangen.

Onlangs stelde de nieuwe manager van de bergbahnen, Peter Grander, zich voor aan de gemeenteraad. Hij sprak over de stand van zaken en had ook nog een leuk nieuwtje te melden. In 2020 loopt de concessie voor de DSB Jodlalm af. Dat wil zeggen, dat de lift vervangen moet gaan worden. Er is nog niet veel bekend over het project, maar wel is duidelijk dat de nieuwe lift niet hetzelfde spoor zal kunnen volgen. Er moet daarom eerst worden gesproken met de grondeigenaren en bekeken worden wat allemaal mogelijk is. Volgens geruchten zal die nieuwe lift eindigen naast het bergstation van de Harschbichlbahn, maar dit is niet officieel bevestigd. Wat wel officieel kan worden bevestigt, is dat hij in 2020 zal moeten worden gebouwd.

Verbinding met Kitzbühel?

Veel mensen hopen dat het ooit gaat gebeuren: een gondel die beide kanten van de Kitzbüheler Horn verbind. Volgens Grander moeten we nooit nooit zeggen, maar voor hem heeft een verbinding met Kitzbühel geen prioriteit. Hij verteld in een interview met de Kitzbüheler Anzeiger, dat men in St. Johann zich eerst moet richten op het verbeteren van het eigen skigebied. Ook stelt hij, dat we eens trots moeten zijn met ons eigen mooie skigebied en niet altijd naar de buren moeten kijken.

Eigen hotel, extra vroeg skiën en langer open

In St. Johann dwaalt het gerucht rond dat Skistar, de Zweedse eigenaar van het gebied, een eigen hotel wil gaan bouwen. Hier is volgens Grander nog geen sprake van, maar het kan zo zijn dat er in de toekomst wel een Skistar hotel komt. Volgens Grander zijn hotels belangrijk voor een skigebied en moet men niet tegen de komst ervan zijn.

Verder is er ook nog nieuws betreft de openingstijden van het skigebied. In maart zullen de Eichenhofliften en de Jodlalm ieder weekend om 6:59 openen voor de vroege vogels. “Die erste Spur – Ihre SkiStar Glücksmomente” zal het gaan heten. In de hutten zal er ontbijt zijn voor de skiërs. Ook in de zomer verandert er wat betreft openingstijden. Na klachten over kortere duur van het zomerseizoen zal het nu op 30 mei beginnen en op 6 oktober eindigen.

Bron: Kitzanzeiger, Tiroler Tageszeitung

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...