Nieuwe lift in Winterberg

In het rode gebied de plek waar de nieuwe lift komt.

Winterberg

Nieuwe lift in Winterberg

Dit keer is nieuws uit Duitsland…uit Winterberg om precies te zijn. We weten voordat de mensen afreizen naar Oostenrijk dat er nog wel is gekozen wordt om een weekend proef te draaien in Winterberg en laat nu daar wat nieuws vandaan komen.

Men is druk bezig met de bouw van een nieuwe lift in Winterberg. Het vanuit Nederland dichts bijzijnde skigebied wordt zo nog moderner. Iedereen die wel eens in Winterberg is geweest kan beamen dat het niet onderdoet als we kijken naar verschillende gebieden in de Alpen. Moderne liften en inbouwinstallaties maken het een mooi gebied die ondanks de ligging en de hoogte redelijk sneeuwzeker is.

Maar iedereen die ooit Winterberg heeft bezocht kan ook beamen dat de pistes en liften op de Kappe of richting de Kappe achterblijft bij de rest van het gebied, komend vanaf de Brembergkopf via de blauwe piste (onder lift 25) heb je in het dal de keuze. Of je pakt de lift 25 en gaat weer richting de Bremberg of je pakt een ergenis namelijk lift 24 en daarna 15.

Waarom een ergenis?

De lift 24 is een korte transportband en eenmaal boven moet je een stukje klunen om lift 15 te kunnen pakken dat een sleeplift is, eenmaal boven moet je een stuk lopen om dan uit te komen bij het bergstation op de Kappe. Als het druk is dan is het bij lift 24 heel druk en bovenaan deze lift stapelt het op omdat lift 15 ook niet snel is, het komt regelmatig voor dat men onderaan de lift 24 mensen moeten wachten omdat de lift stil staat.

Maar dit gaat vanaf aankomende winter veranderen met de komst van een nieuwe lift.

Deze nieuwe lift zal komen tussen het dalstation van lift 25 en de bergstation van lift 14 op de Kappe, hiermee overbrugt de lift het totale stuk wat je eerst moest doen met lift 24, 15 en stuk lopen. Een ergenis minder.

Het zal een nieuwe 4 persoonsstoeltjeslift worden, meer info is nog niet bekend.

Bron: Winterbergbus.nl Facebook

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...