Nieuwe lift Zell am See/Saalbach Hinterglemm

nieuwe lift zell am see saalbach hinterglemmHet is al eerder voorbij gekomen maar er was nog niet veel over bekend. Eerst komt er een verbinding tussen het skicircus Saalbach Hinterglemm en Fieberbrunn (2015/2016) en daarna zal er ook een verbinding komen tussen Saalbach en Zell am See. Maar hoe de invulling van deze verbinding tussen Zell am See en het Skicircus gaat worden en waar was nog een vraagteken.

Op nieuwe pistekaarten van Zell am See stond opeens wel een route die niet eerder op de kaart stond, deze route nummer 38 was wel weer op locatie bekend. Deze route loopt vanaf het bergstation van de Sonnengratbahn richting Viehhofen , vanaf daar kun je naar Saalbach gaan. Hoe de verbindingen vanaf Viehhofen naar Saalbach gaat was ook nog onduidelijk.

Er is iets meer duidelijk geworden over wat er gebouwd zal worden en wanneer het gereed zal zijn, volgens skiresort.nl zal het een 10 persoons gondellift met een kabel worden. Deze nieuwe lift zal een lengte hebben van 3400 m en een capaciteit van 2400 personen per uur. Alles zou rond de 20 miljoen euro gaan kosten. Als de verbinding met Viehhofen is gerealiseerd zal er een verbinding komen tussen Viehhofen en de Asitz zodat Zell am See, Viehhofen, Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn een groot aan een gesloten gebied wordt.

Bron: Salzburg Nachrichten salzburg.com

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

1 reactie

  1. april 28, 2015

    […] kogel is door de kerk na jaren van gesprekken is nu eindelijk bevestigd en lijkt niks meer de verbinding in de weg te staan, en […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht