Nieuwe liftverbinding Großarl en Dorfgastein

Nieuw 10-EUB Kieserlbahn

© Grossarltal.info

Nieuwe liftverbinding Großarl en Dorfgastein

Vanaf aankomend winterseizoen is er een directe verbinding tussen Großarl en Dorfgastein.

Het project is een samenwerking tussen beide dorpen in de nieuw opgerichte Skischaukel Großarltal Dorfgastein AG. Met de bouw werd in 2022 al begonnen en zal bij het begin van het winterseizoen 2023/2024 afgerond zijn.

Voorafgaand was er veel discussie over de omvang van het project maar uiteindelijk werd in augustus 2022 gestart met de graafwerkzaamheden. De bouw van de nieuwe lift betekende ook het einde van de Hochbrandbahn. Vanaf aankomende winter kun je vanuit Großarl met slechts één lift de verbinding naar Dorfgastein maken.

De oude Hochbrandbahn zal terugkomen in het skigebied Fageralm bij Forstau. Dit gebied is ook een onderdeel van het Ski amadé en zal de 2 persoons stoeltjeslift Forstaubahn vervangen.

Nieuw 10-EUB Kieserlbahn

© Grossarltal.info

10-EUB Kieserlbahn

De nieuwe Kieserlbahn bestaat uit twee secties en begint bij het dalstation van de voormalige Hochbrandbahn. De eerste sectie ga je met een nieuwe 10-persoonsgondel na het middenstation. De tweede gaat logischerwijs vanaf het middenstation naar de top. Het bergstation ligt direct naast het middenstation van de Panoramabahn.

De top ligt op 1953 meter hoge Kieserl.

Nieuwe pistes

Naast een nieuwe lift zal ook de pisteaanbod met 20% vergroot worden. Zo zal de voormalige skiroute Bergland een rode piste worden, deze piste 11 loopt vanaf de Kieserl en leidt je terug naar het middenstation. Het ontsluit het skigebied van de Roslehenalm aan de kant van Großarl.

Nieuw is ook een tweede, directe skiverbinding van de Kieserl naar Dorfgastein. Dit brengt de twee dorpen Großarl en Dorfgastein nog dichter bij elkaar.

De Kieserl wordt zo het nieuwe middelpunt van het skigebied, dat nu nog meer een eenheid wordt.

© Bergbahnen Grossarltal

Dal- en bergstation

Het dalstation zal een modern servicecentrum worden met kassa’s een sportwinkel, een skidepot, een bistro, ondergrondse parkeergarage en meer. Het bergstation zal naast het eindpunt van de lift ook een ander hoogtepunt behuizen. Op de bovenste verdieping van het bergstation komt een toprestaurant WOLKE7.

De klapper is ongetwijfeld het grote zonneterras met 360° panoramisch uitzicht en gezellige loungemeubelen. Alles natuurlijk met bediening.

Beelden van de bouw is te vinden op Gasteinertal.com.

Technische data

Dit is wat er tot nu toe bekend is. Bron: 1, 2

Naam 10-EUB Kieserlbahn I / 10-EUB Kieserlbahn II&l
Type 10-persoons gondel
Fabrikant Doppelmayr
Lengte 962 meter / 2334 meter
Hoogte bergstation 901 meter / 1281 meter
Hoogte dalstation 1281 meter / 1953 meter
Hoogte 380 meter / 672 meter
Capaciteit 1900 pers / uur
Snelheid 6 m/sec
Duur rit ca. 3:00 minuten / ca. 7:10 minuten
Kosten 70 miljoen euro
Opening november 2023

Bron: grossarltal.infoSalzburger Nachrichten, simagazin.com, schneehoehen.de

Banner Bluetribe 1200x400

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Dit vind je ook FANtastisch...