Nieuwe maand eerst regen gevolgd door sneeuw

Sölden november

Sölden over ruim twee weken zijn wij daar weer, er mag wel wat sneeuw gaan vallen. Maar dit uitzicht blijft FANtastisch….

Nieuwe maand eerst regen gevolgd door SNEEUW. Langzaam gaan we van de herfst naar de winter of er al sneeuw zal vallen tot in de dalen? Wie weet?

Maandag 1 november onder de Christenen ook wel bekend als Allerheiligen, een dag dat begint met wat zon in het oosten en regen richting het westen. De sneeuwgrens daalt vandaag tot ongeveer 1300 tot 1600 meter. De regen zal in de loop van de dag verder gaan uitbreiden richting het oosten. Echter zal het tot in de avond droog blijven in Wenen, Neder-Oostenrijk en het grootste deel van Stiermarken en Burgenland.

Met een matige tot lichte wind uit het westen zal het 9 tot 18 graden gaan worden, op 2000 meter wordt het 1 graad op de Arlberg to 7 graden op de Schneeberg.

sneeuw

Sneeuwvoorspelling de komende 5 dagen.

Morgen is het Allerzielen waarbij het tot de middaguur regent in het oostelijke helft van Oostenrijk, deze regen kan soms hevig zijn. In de namiddag zullen de wolken verdwijnen en zal de zon even tevoorschijn komen, toch kan er in het westen een enkele bui vallen. De sneeuwgrens zal schommelen tussen 900 en 1600 meter. Er waait een matige wind uit het west tot noordwest en deze zal in de loop van de dag bijna overal afnemen. De maximale waarden zullen liggen tussen de 6 tot 12 graden, op 2000 meter ligt dit op 1 graad.

Sneeuw

Woensdag regen in het westen en zuiden elders begint de dag een beetje zon. In de namiddag meer bewolking waaruit regen gaat vallen, tussen de 1200 en 1800 meter zal de regen gaan vallen als sneeuw. Maximum ligt tussen de 6 tot 15 graden.

Donderdag regen en aan de noordkant van de Alpen sneeuw bij een sneeuwgrens tussen de 1400 en 1900 meter. Maximum ligt tussen de 6 tot 15 graden.

sneeuw

Hoe alles verder gaat in de nieuwe maand, morgen meer.

PS We zullen als we daar nog tijd voor hebben vandaag de sneeuwverwachting in de hoger gelegen gebieden eens gaan opzoeken. De gletsjers gaan zeker weer wat sneeuw zien de komende dagen. Dan is ook voor sommige gletsjers zeer welkom want dan kunnen er waarschijnlijk ook wat meer liften open gaan.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Weten jullie al wat Early Bird skiën is in SkiWelt

Sölden Grote banner Heart beat of the Alps 21-22

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Ski Outlet Logo

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...