Nieuwe piste en dalafdaling naar Zell am Ziller

Nieuwe piste en dalafdaling naar Zell am Ziller

Het is al een tijdje bekend maar de dalafdaling van Zell am Ziller gaat komende winter in gebruik worden genomen. Niet meer met de gondel naar beneden. Zelf hebben wij daar zo n hekel aan maar als het niet anders kan dan moet het toch echt. Zoals in Kaprun en dan met name op de gletsjer. Daar is helaas geen mogelijkheid voor een dalafdaling maar wie weet ooit als de Maiskogel wordt aangesloten ?

Maar even terug naar Zell am Ziller. Vanaf het “mittelstation” ligt er een 2,2 kilomer lange piste met een hoogteverschil van 730 meter. Deze is wel zwart dus jullie zijn gewaarschuwd. Maar het is toch geweldig dat je vanaf het topje van Zell am Ziller (2500 meter) een 8,4 kilometer lange piste hebt liggen met een hoogteverschil van 1920 meter. Wie gaat daar het snelste naar beneden en in welke tijd ?

Pistekaart Zell am Ziller Dalafdaling

Vorige maand hebben we nog wat foto’s binnen gekregen met uiteraard zicht op de werkzaamheden van deze piste. Als je goed op het pistekaartje kijkt zie je dat er nog 2 wegen gekruist worden. Dat is geen probleem. Daar zijn bruggen gemaakt en je kunt gewoon lekker door skiën zonder dat je bang hoeft te zijn dat je op een motorkap beland.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×