Nieuwe Pitztaler Gletscherexpress vanaf 15 juli 2022 in bedrijf

Gletscherexpress Pitztal

Nieuwe Pitztaler Gletscherexpress vanaf 15 juli 2022 in bedrijf

Het is bijna zover. De nieuwe Gletscherexpress Pitztaler Gletscher gaat in bedrijf vanaf 15 juli 2022. Na 38 jaar zal de oude Gletscherexpress vervangen worden door een nieuwe modernere variant. Al die tijd bracht deze deze trein de mensen vanaf het dalstation in Mittelberg  naar het bergstation op de Pitztaler gletsjer op 2.840 meter en weer terug. Mocht je nou willen weten wat de afstand is die deze treinen hebben afgelegd in 38 jaar …. We geven het antwoord aan het einde van dit bericht.

De werkzaamheden zijn direct na het sluiten van het winterseizoen op 8 mei 2022. Het is zomer en ook kan nu eindelijk de gletsjer ook weer worden bezocht. Zeker op 3.440 hoogte heb je een adembenemend uitzicht over vele drieduizenders.

Nieuwe Pitztaler Gletsjerbahn

Met de nieuwe lift gaat de capaciteit niet omhoog maar zeker wel de comfort. Wij zijn benieuwd en zullen er zeker verslag van doen als we in de winter weer een bezoek aan dit mooie skigebied gaan brengen.

Groene energie

De levering van energie komt voor 100% uit het eigen PV-systeem vanaf de zonnecel installatie in de buurt van het bergstation. Daarnaast is er bijzonder aandacht besteed aan het energiegebruik van de nieuwe Gletscherexpress. Tijdens de rit produceert de trein voortdurend energie dankzij een dynamo die zorgt voor de energielevering aan de belangrijkste functies in de trein. Hierdoor kunnen er kleinere en lichtere batterijen worden geplaatst, wat weer een positief effect heeft op het verbruik.

Antwoord

Dan nog even het antwoord mbt de afstand die de gletsjertreinen hebben afgelegd in 38 jaar. De afstand van de aarde tot de maan is 384.400 kilometer en dan is er 3,5 keer deze afstand afgelegd. Totaal is er afgelegd 1.345.400 kilometer.

Mochten jullie eerder aanwezig zijn op de Pitztaler Gletsjer dan zou het leuk zijn als jullie ons een verslag kunnen sturen. Wie durft?

Oude en nieuwe Pitztaler gletsjerexpress

De oude en de nieuwe Gletscherexpress ontmoeten elkaar op de helft in de tunnel

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Oostenrijkse Winkel grote banner

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...