Nieuwe skihallen internationaal

Nieuwe skihallen internationaal

Piste Kopenhagen

De lente is begonnen bye bye winter 2016/2017, een terugblik komt maar kijkend naar de toekomst zijn er leuke ontwikkelingen. Naar nieuwe projecten in Oostenrijk zullen we natuurlijk zoeken en over berichten, maar we gaan ook andere dingen in de gaten houden. Dit betreft de skihallen, niet alleen de bestaande maar ook nieuwe skihallen.

Nieuwe skihallen je zult meteen denken in landen waar er geen bergen zijn. Zelfs op plekken waar je het niet verwacht, één daarvan is in Dubai. De ontwikkelingen van skihallen gaan door, terwijl hier in Nederland het eigenlijk stilstaat. Wel worden de huidige banen verbeterd en eventueel verlengt, maar een nieuwe baan op een nieuwe locatie. Dat is alleen nog op papier, zoals een FANtastisch project in Drenthe. En natuurlijk niet te vergeten de verlenging van piste nr 3 in Zoetermeer.

De eerste indoor skihal in Nederland was Skidome in Rucphen, de grootste in Nederland is SnowWorld in Landgraaf. En is met zijn 35.000M² de grootste in Europa, misschien wel ter wereld. De langste piste ligt in Bottrop.

Maar in de rest van de wereld staan er leuke projecten op stapel, eerder was er al een plan voor de grootste skihal ter wereld in Duitsland. Deze skihal zou ook een skischans en bobbaan krijgen.

Noorwegen

Zo wordt op een steenworp van het centrum van Oslo een skihal gebouwd, deze 50.000 M² grote skihal zal daarmee een van de grootste worden ter wereld. Op 10 minuten vanaf Oslo centrum kan je 365 dagen skiën op een 505 meter lange baan, die 100m breed is, met een maximale helling van 38%. Naast dit wordt er ook een 2km lange langlauf loipe aangelegd, en er is een big jump.

Naast deze hal komen er ook restaurants, horeca, hotels, appartementen, winkels en het heeft ook een aantrekkingskracht voor andere bedrijven.

Meer info zie hier.

België

Iets dichterbij huis in Peer, daar staat Snow Valley. Zij gaan hun langste piste verlengen, hiermee wordt de baan 350 meter lang. Volgens eigen zeggen wordt dit de langste en steilste sneeuwpiste in de Benelux. Natuurlijk is dit niet het geval, Landgraaf is langer.

Meer info hier.

Een ander project in België is een 12.000 M² indoorbaan die vanaf november 2017 365 dagen open zal zijn, Aspen is de naam van dit project.

Er zal een 240 meter lange piste komen van 50m breed, en zal in Wilrijk komen. De nieuwe baan vervangt de oude outdoor borstelbaan, deze stond al ruim 30 jaar in de regio Antwerpen.

Meer info zie hier.

© aspen.be

Aspen WIlrijk

Egypte

Dubai was vreemd een skihal met echte sneeuw in de woestijn, buiten bloedheet en binnen onder het vriespunt. Maar wat men in Dubai kan dan kan ook in Egypte moet de gedachte zijn.

Sky Egypt heeft een 600 meter lange baan en is de eerste indoor skihal in Afrika. Het is een onderdeel van een winkelcentrum. Deze skihal is ontwikkeld door Ahmed Galal Ismail die ook verantwoordelijk is voor Ski Dubai, en men wil er ook één in Saudi Arabië bouwen. Het is een 400.000 M² complex met ca 350 winkels, 50 restaurants, bioscoop en meer. Met de komst van deze indoorhal is het mogelijk 365 dagen te kunnen skiën, maar is niet de enige plek in Afrika waar men kan skiën. In Afrika kan men skigebieden vinden in Algerije, Marokko, Namibië, Lesotho en Zuid Afrika.

Bron: Snow365

© Snow365

Ski Egypt

China:

Ook in China dat weer niet echt om de hoek ligt is men druk bezig met een indoor skihal, het zou ’s wereld grootste indoorskihal worden. Na 4 jaar bouwen en 3 miljard aan kosten is het bijna klaar.

Deze hal krijgt een piste van 640 m lang en zou een oppervlakte krijgen van 72.600M², dat is een keer zo veel als Landgraaf wat  nu nog de grootste is.

De opening zou zijn op 5 augustus 2017.

Het gehele complex heeft naast een skihal ook een ijsbaan, winkelcentrum, hotels, restaurants en een bioscoop. Men heeft het over 640m lang en 150m breed, maar dat is officieel nog niet bevestigd.

Bron: Snow365

© Snow365

Skihal China

Denemarken

Een apart project wordt gerealiseerd in Denemarken, het komt op het dak van een elektriciteitscentrale. Op het dak van dit state-of-the-art groene energiecentrale in Kopenhagen kan men volgend jaar skiën of snowboarden op een 440 meter piste en er zijn drie niveau’s. Naast een blauwe piste komt er ook een zwarte piste met een hellingshoek van 45º, en een lengte van 180m.

Alles is ontworpen door het Deense architectenbureau Bjarke Ingels Group (BIG)

Bron: The Guardian, The Telegraph, In the Snow

Piste Kopenhagen

Skihal.com banner klein

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...