Nieuwe skitechniek in Oostenrijk

© sneeuwsportleraren.nl

Rudi Lapper

Nieuwe skitechniek in Oostenrijk

Nieuwe skitechniek in Oostenrijk, is het carven voorbij? Nee maar men wil in Oostenrijk een nieuwe skitechniek althans men wil dat de extreme houdingen verleden tijd zijn. Met de nieuwe techniek zal een natuurlijkere houding worden aangeleerd.

De komende twee jaar wil Oostenrijk de aangeleerde techniek aanpassen. Dit nieuwe leerplan is in 2015 tijdens het Interski Congres in Argentinië gepresenteerd. Rudi Lapper van het Tiroler Skilehrer Verband heeft dit 521 pagina’s tellende boek ontwikkeld en zal er voor moeten zorgen dat er een natuurlijker stijl van skiën komt.

Hieronder een video met de verschillende technieken uit verschillende landen.

Oostenrijk wil naar een natuurlijke manier van skien, de overdreven geforceerde manier van skiën zoals die aangeleerd is na de introductie van de carveski zal dan tot het verleden gaan behoren. De nieuwe manier zal minder kracht gaan kosten en zal beter op de dagelijkse bewegingen aansluiten. Hierdoor zal het skiën vanzelfsprekender worden.

Het carver zal niet tot de verleden tijd behoren, maar deze techniek zal pas aangeleerd worden als men een ver gevorderd niveau heeft. Tot die tijd heeft het aanleren van de carvetechniek geen zin, het is niet iets nieuws maar meer een verstandige keus.

De keus voor het carveskiën lag niet bij de skischolen maar aan de druk vanuit het succes van deze ski. De nieuwe techniek betekent niet dat je nieuw materiaal moet kopen een all-mountain is al voldoende.

Bron: sneeuwsportleraren.nl

Summittravel728x90

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Reageer mee via Facebook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De FANtastisch Oostenrijk nieuwsbrief blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit het FANtasche Oostenrijk. Je kunt deze mail een paar keer per maand verwachten.

* verplicht