Nieuwe verbeteringen in Saalbach

© Frank Bartsch

Nieuwe verbeteringen in Saalbach. Op precies te zijn in Hinterglemm bij het einde van de Zwölfer Nordabfahrt.

Op de locatie waar al vaker over gesproken wordt is men druk bezig met het bouwen van een brug. Volgens de informatie die lokaal bekend is komt deze over de weg en zal volgens Frank Bartsch gaan dienen als verlenging van de Nordabfahrt naar de ingang van de Hochalmbahn.

Dit zou volgens Inside Saalbach mogelijk voorbereidingen kunnen zijn voor het vervangen van de oude Nordbahn. Deze lift staat al een tijdje op de nominatielijst om vervangen te worden.

Echter zijn dit geruchten die wij nog niet kunnen bevestigen.

Naast de bouw van de brug wordt er volgens leden van Inside Saalbach ook verderop gebouwd wat volgens hen mogelijk een aanbouw is van een nieuw station.

Zwölfer Nordbahn

De oude Zwölfer Nordbahn is net als de Limberg toe aan vervanging maar is wel weer een lift die je niet snel neemt aangezien deze helemaal achterin het gebied staat. De vervanging voor een 10 persoons gondellift stond gepland voor 2022.

De Limberg wordt momenteel vervangen, echter was er nog steeds niks bekend over het lot van de Zwölfer Nordbahn. Deze lift is al een oudje en is sinds 1989 in dienst.

Meer over de Limberg is te lezen in onze bouwupdates.

© Frank Bartsch

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...