Nieuwe week koud met sneeuwval

Schattberg Saalbach 09-01-2021

Schattberg kijkend naar Saalbach 09-01-2021 © Marlieke

Nieuwe week koud met sneeuwval

De nieuwe week wordt koud met sneeuwval waarbij de pistes weer een mooie laag aan verse sneeuw krijgen. Ook wordt het weer koud vooral in de nachten, maar de zon zal zich ook laten zien.

Vandaag zal het dankzij een hogedrukgebied rustig weer zijn met geleidelijk aan overal zon. Mist of bewolking zullen de eerste uren van de dag vooral in Ober-  en Niederösterreich, in Noord- en Zuid-Stiermarken en in Neder-Karinthië aanwezig zijn. Er waait een matige tot zwakke wind vanuit het oosten. De dag begint zeer koud met temperaturen tussen de -22 en -10 graden in de Alpen, en -10 tot -2 elders. Dit zal in de middag stijgen tot maximaal -8 tot +2 graden, op 2000 meter ligt het maximum tussen de -9 en -5 graden.

sneeuw

Neerslag en temperatuur op ca. 1500 meter

De zon zal morgen minder te zien zijn maar vanuit het noordwesten komt bewolking het land binnen waaruit sneeuw zal vallen. Sneeuwgrens ligt vandaag rond de 400 meter waarbij de neerslag richting het oosten als regen of regionaal ijzel zal vallen. De sneeuw zal in Vorarlberg, Noord-Tirol, Salzburgerland en Oberösterreich vallen.

De dag begint in de ochtend met temperaturen tussen de -12 en -3 graden, in dalen waar sneeuw ligt kan het -20 graden worden. Het maximum zal uitkomen op -4 tot +4 graden, hoger zo rond de 2000 meter zal het ongeveer -6 graden worden.

sneeuw

Neerslag en temperatuur op ca. 1500 meter

Verdere trend

Op de helft van de week verandert er niet veel, in de alpen en noorden van Oostenrijk sneeuw met zo af en toe de zon die er doorheen komt. In het zuiden en zuidoosten is het echter langer droog en zonnig. De maximum temperaturen liggen tussen de -5 tot +5 graden, op 2000 meter ligt het kwik rond -11 graden. Dit weertype zal ook op de donderdag en vrijdag zijn met sneeuwval met wat zon en temperaturen tussen de -7 en +4 graden.

sneeuw

Neerslag morgen

Morgen kijken we verder over hoe het de komende dagen eruit zal zien en hoe het zich gaat ontwikkelen richting het weekend.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht