Nieuwe week met buien maar ook zon

Deze week staat in het teken van een aantal buien

Nieuwe week met buien maar ook zon

Na een aantal prachtige zonnige dagen is het vanaf vandaag een stuk wisselvalliger. Vandaag vallen een aantal buien en is de zon soms weinig zichtbaar. Ook later in de week komen veel buien voor. Maar morgen is er ook veel ruimte voor de zon.

Vandaag overheerst de bewolking in met name in het westen, in het oosten komen ook flinke zonnige momenten voor. Regionaal valt al een bui. Gaandeweg de dag leeft de buiigheid op, waarbij vooral in Salzburg kans op onweer is. Ook is kans op hagel en wateroverlast. In het uiterste oosten blijft het droog en de temperatuur loopt voor de buien op naar 20 tot 24 graden.

Morgen is de lucht in een groot deel van Oostenrijk juist weer wat stabieler en droger, waardoor de zon uitbundig schijnt. Echter ontstaan in het zuiden en uiterste westen opnieuw stapelwolken, deze groeien uit tot enkele buien. Mogelijk komt daar onweer bij voor. Het wordt 27 graden in het zonnige noorden tot 23 graden in het vochtigere zuiden.

Woensdag ontstaan in het westen en zuiden meer buien, elders zijn er droge perioden met zon. Het wordt 21 tot 24 graden. In het zuiden is het slechts 17 of 18 graden. Vanaf donderdag is het overal wisselvalliger, en zijn er nog maar weinig zonnige perioden.

Jeroen Elferink

Banner Pitztal

Pitztal Gletsjer Rifflsee

Pitztal Hochzeiger

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van Beeck tenten

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×